Zobrazit přihlášovací formulář

Pizzy, chleby

Přidat recept
(recept si oblíbilo 6 návštěvníků)

Pizza - základní těsto + postup přípravy

0.0
Pizza - základní těsto + postup přípravy

Potřebné ingredience

Těsto:300g hladké mouky (na 1 pizzu cca 150g mouky), 15g droždí, 2 PL olivového oleje, 1,5 ČL soli, 1ČL cukru, 200ml vlažné vody. Toto množství vám vystačí na rozválení na dva plechy. Při použití mléka místo vody je těsto chutnější :-)
Zdobení: 20dkg česnekového boku (dětem lepší šunka), 25dkg 30% eidamu (mozzarela nám nechutná), kečup, olivový olej, Avokádo koření na Pizzu, žampióny či olivy na ozdobení

Postup přípravy

Mouku dáme do mísy, uděláme důlek, rozdrobíme drožní, zasypeme cukrem, bokem přidáme olej a sůl (sůl žere kvasnice!) a postupně do důlku vlíváme vlažnou vodu či mléko a vypracováváme vařečkou hezky pružné a hladké těsto (že je dobře vypracované poznáte - tvoří se na něm bublinky), pak poprášíme a přikryjeme útěrkou. Pamatujte si, čím delší dobu kyne, tím je lepší a křehčí. Já nechávám kynou i 3 hod. V cyklu 45min přeštosuju, popráším, 45min přeštosuji, popráším a 80min. Cca po 80min je těsto vykynuté, že je těsto dokonale vykynuté poznáte, že když do něj uděláte důlek, tak se pomalu vrátí zpět, když vyskočí rychle, ještě chvilku nechte.
Příprava pizzy:
Polovinu těsta rozválíme na pomoučněný plech, hezky do tenka, potřeme mašlovačkou olivovým olejem a pak kečupem, posypeme kořením, pak lehce 1/4 jemně nastrouhaným sýrem a poklademe česnekovým bokem, pak ještě dosypeme 2/4 nastrouhaného sýra. Přidáme nakrájené žampióny. Stejně uděláme i druhý plech.
Pečení:
Mezitím si rozpalte el. troubu spodní i hodní pečení cca 230-240°C, žádných 180 či 200, bude z toho kynutý masový koláč a né křehká pizza. Vložte plech do druhé drážky od shora a stačí cca 12min pečení, ze začátku to chce hlídat, každá trouba peče jinak.
Přejeme Vám dobré zažití :-) naše děcka snědí samy jeden plech na posezení :-)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie