Zobrazit přihlášovací formulář

Vánoční cukroví

Přidat recept
(recept si oblíbilo 72 návštěvníků)

žloutkové křehulky, vanilky, rakvičky....

0.0
žloutkové křehulky, vanilky, rakvičky....

Potřebné ingredience

28 dkg cukr moučka, 6 x žloutek, 1 x celé vajíčko, 2 x vanilkový cukr

Postup přípravy

5 žloutků
1 celé vejce
28dkg močk.cikru
2 van.cukry
toto všechno hodit do mixéru a šlehat 30 minut

mezitim si vymazme formičky sádlem nebo olejem . naplníme tak do třičtvrtě formiček a dáme do horkovzdušné trouby usušit na 100 stupnu prvnich 10 minut a potom ztlumime na 70 stupnu a peceme(sušíme) 1 hodiny
- do elektrické trouby dát křehulky do trouby na cca 130 stupňů a hned jak vyskočí ztlumit na cca 80 stupňů.

DOPORUČENÍ: mnohdy je problém s vyklepáním formiček, FORMIČKY vám půjdou lépe vyklepat když za :
1, vymažete formičky tuhým sádlem ( musí být ale opravdu tuhé z ledničky )
2, když potíráte olejem, dejte nejdřív samotné formičky do lednice a pak teprve potírejte, nebo potřete je všechny a pak do ledničky schladit a plnit.

VYSKOČÍ vám křehulky většinou bez problému, ale může se stát, že nevyskočí a je to většinou způsobené tím, že toto musí být rychlovka.....namazat formičky a rychle naplnit a rychle do trouby .... pokud se to prodlužuje a plech s naplněnými křehulky nám stojí zbytečně dlouho na lince pak se může stát, že právě nevyskočí a nebo se nevyklepou....

pak vyklepneme z formičkx

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

JíVla 1. 10. 2012, 8:42
Moni v přísadách máte napsáno 6 žloutků a v postupu přípravy 5, tak kolik? ,-)
Haňulka7 25. 12. 2009, 14:33
brigit u tohoto receptu mam připsáno vymazané formičky dát chvíli do mrazáku
brigitac 21. 12. 2009, 18:30
dobrý den, teda vypada to tak lehce, a to je neco presne pro me rychle lehke recepty, ale asi tak lehky to neni , vsechno jsem udelal presne ale bohuzel vyklopit nejde z formicek, tak nevim malo vymyzane, nebo? takze sem to z formicek vydlabala a nebyloz toho nic skoda , snad priste
11Monča11 25. 12. 2009, 10:54
@brigitac BRIGITKO, MOZNA MÁLO VYMAZANÝ :-( *-)TAK SNAD PŘÍŠT BUDU DRŽET PĚSTIČKY (L)
Prrothea 16. 12. 2009, 13:30
Měla jsem z toho kapku strach, ale nakonec se povedly (Y) takže super recept a jsou výborné a vyklopit šly krásně a to jsem to šlehala jen 10min. jelikož už začal mixér smrdět. a do formiček stříkala sáčkem (L) takže štastné a veselé (banky) (andel)
11Monča11 17. 12. 2009, 13:38
@Prrothea Ludmilko to jsme moc rada ze se povedli :-)a dekuji za napada :-)lzickou se to spatne dava :-) (Y) (L) (L) (L) (L)
Zdena01 12. 12. 2009, 18:55
(silvestr2) (silvestr2) (novy rok) (novy rok) (novy rok) (banky) (banky) (banky) (kytara) (kytara) (jablka) (jablka) (jablka) (jablka) (lyzar) (lyzar)
dadulka19 10. 12. 2009, 18:30
(Y) (Y) (Y)
ajkammm 9. 12. 2009, 14:18
(clamp) (clamp) (clamp) (Y) (Y) (Y)
darinka30 9. 12. 2009, 13:23
super aku to ma chut?? (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
11Monča11 12. 12. 2009, 18:01
@darinka30 jestli znate rakvičky (F)tak to ma uplne stejnou chut .-)rozplyva s eto na jazyku :-)
akin77 10. 12. 2009, 19:35
@darinka30 Dari, prý jako rakvičky... (F)
Ilonáček 9. 12. 2009, 12:28
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
Anula 9. 12. 2009, 9:54
jaké je z tohoto množství? (F)
11Monča11 12. 12. 2009, 18:02
@Anula 2 plechy jejda a baj oko z tehle davky asi 70 kousku (Y)
žabada 9. 12. 2009, 7:00
:-o :-o fakt šlehat 30 minut? To ten mixer přežije? *-)
11Monča11 9. 12. 2009, 9:39
@žabada máme šlehač 25 let (Y) (Y)a přežil ;-) ;-) ;-)
žabada 9. 12. 2009, 12:07
@11Monča11 nojo Mončo, ale ten je právě ještě poctivej +o( a ne jako ty dnešní atrapy 8o| 8o| 8o| ty by to určitě už nerozchodily ;-) ;-) ;-)
11Monča11 12. 12. 2009, 18:02
@žabada Zudení tak leda zkusit ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-)a uvidí se co je v dnesni modernizaci (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) :-)
lase 9. 12. 2009, 6:43
JIRUŠ 8. 12. 2009, 22:18
(Y) (clamp) (F) (andel)Vypadá to ůžasně ale nemám horkovzdušnou troubu (X)
marfanov 9. 12. 2009, 7:39
@JIRUŠ horkovzduch nepeče extra cukroví, jen rychleji :-) normální trouba se dává o 20 stupňů více.
Zdenikv (upraveno) 12. 12. 2009, 18:20
@JIRUŠ Já myslím, že to nevadí. Hlavně sušit pomalu, dělala jsem je loni a byly výborné, jako rakvičky (Y)
11Monča11 9. 12. 2009, 9:40
@Zdenikv jojo řesně :-)chutná to jako rakvičky :-) (clamp) (clamp) (L) (L) (L) (L) (L)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie