(recept
si oblíbili 3 návštěvníci)
dušená rýže - základní postup vaření přílohy, perfektně sypká, nelelpivá.
Potřebné ingredience
1 hrnek rýže, 1 a 1/2 hrnku vařící vody, sůl, malá cibule, olej
Postup přípravy
V kastrole necháme rozpálit tuk, osmahneme na něm rýži tak aby byla vařící, ale ne připálená. Důkladně při orestování mícháme - připaluje se. Když je rýže horká, přilejeme vodu, promícháme, přidáme rozkrojenou cibuli, necháme cca 5 minut na mírném oleji dusit přikryté poklicí. Poté vložíme na 10 minut do horké rozehřáté trouby (i s poklicí - důležité!) Po vyndání pořádně promícháme a podáváme.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
honza
(upraveno)
16. 5. 2006, 11:08
Tak já peču rýži v troubě a je fakt super, je to velice jednoduché.Dávám vše do pekáče, jeden a půlkrát víc vody než rýže, osolím a naliju trochu oleje,zakryju alobalem a peču tak 12 minut potom zkontroluji jestli je už rýže měkká a voda vyvařená. Jestli jo tak vyndám a servíruju, když ne tak zamíchám, troubu zeslabím a dám ještě nachvilku dopéct aby byla rýže měkká. Pokud se voda vyvaří dřív a rýže ještě není úplně měkká, zabalím pekáč do ručníku a nechám dojít v peřinách. Rýže je fakt výborná a používám jen rýži kulatou.
zrzka
(upraveno)
23. 4. 2006, 16:16
já jsem to zkusila dle rady poprvé, a s normální rýží se to nedá srovnat. Je fakt výborná. A rizoto s tímto postupem jakbysmet malá ho snědla dvě misky..
zrzka
(upraveno)
23. 4. 2006, 16:16
já jsem to zkusila dle rady poprvé, a s normální rýží se to nedá srovnat. Je fakt výborná. A rizoto s tímto postupem jakbysmet malá ho snědla dvě misky..
Sabatt
(upraveno)
23. 4. 2006, 16:16
Dělám podobně akorát nechám na oleji cibulku zesklovatět a taprve poté přidám orestovat rýži.Nechávám dojít na slabém plamenu
zrzka
(upraveno)
23. 4. 2006, 16:15
já jsem to zkusila dle rady poprvé, a s normální rýží se to nedá srovnat. Je fakt výborná. A rizoto s tímto postupem jakbysmet malá ho snědla dvě misky..
inka
(upraveno)
23. 4. 2006, 15:36
Takto dělám rýži x let, je fakt skvělá akorát ji nenechávám dojít v troubě, ale na úplně slabém plamenu (plynovém) na plotýnce. Můžu jenom doporučit