(recept
si oblíbilo 13 návštěvníků)
Smetanové kari rizoto
Potřebné ingredience
Kuřecí nebo krůtí maso,
rýže (na tento recept upřednostňuji ve varných sáčcích),
sůl, pepř, kari,
mražená zeleninová směs (dle chuti - já dávám směs mrkev/hrášek/květák; ani kukuřice by nebyla od věci),
šlehačka
Postup přípravy
Dáme vařit rýži.
Maso nakrájíme na nudličky, orestujeme na rozpáleném oleji - osolíme, opepříme.
Přidáme kari.
Přidáme mraženou zeleninu, podusíme.
Přidáme rýži, která se mezitím uvařila.
Nakonec zalijeme šlehačkou a ještě necháme prohřát.
Během přípravy průběžně dle potřeby podléváme vodou.
Podlévat zpočátku nebylo třeba - samo maso pustilo spoustu šťávy.
Dobrou chuť.
Maso nakrájíme na nudličky, orestujeme na rozpáleném oleji - osolíme, opepříme.
Přidáme kari.
Přidáme mraženou zeleninu, podusíme.
Přidáme rýži, která se mezitím uvařila.
Nakonec zalijeme šlehačkou a ještě necháme prohřát.
Během přípravy průběžně dle potřeby podléváme vodou.
Podlévat zpočátku nebylo třeba - samo maso pustilo spoustu šťávy.
Dobrou chuť.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Jarmuschka
(upraveno)
23. 2. 2011, 21:12
Dnes jsem místo rýže použila bulgur - takže jsem vlastně udělala "bulgurito". Hrnek bulguru (půl balíčku, tj. cca 250 g) jsem zalila 2 hrnky vody a přivedla k varu. Pak jsem tam přidala k kostku zeleninového masoxu a dobře rozmíchala. Vařila jsem pod pokličkou, až se voda skoro vyvařila, v bulguru byly jen "komínky". Kastrol jsem zabalila do utěrky a dala do peřin (nechávám takhle dojít i rýži). Pak už jsem postupovala dle receptu.