(recept
si oblíbilo 8 návštěvníků)
Šlehačkový řízek
Potřebné ingredience
kuřecí prsní řízky, sůl, mletý pepř, plátky anglické slaniny, trojobal (vejce, mouka, strouhanka),máslo, bujon a šlehačka 33%, na náplň jsme použila mleté maso, česnek a koření gyros..
Postup přípravy
Maso osolíme a opepříme z obou stran. Naplníme plátkem slaniny a dál podle Vaší chuti, já dala kousek mletého masa s česnekem a okořenila gyros kořením a solí. Plátek uzavřeme a obalíme klasickým způsobem v trojobalu .
Pekáček si vytřeme máslem, poklademe obalené řízky, na ně také trochu másla. podlejeme trochou vody nebo vývaru. pokud vodou, dochutíme bujonem. Pečeme přikryté na 220°C pak odkrýváme pro kůrčičku. V této fázi přidáme šlehačku.
Pokud se rozhodnete dát šlehačku od začátku - nic se nestane, ale hodně se vám vypeče a nemáte žádný sosík, doporučuji zkombinovat s bujonem nebo vývarem. Ale né moc, aby jste řízky neměli utopené!!!
Zbyla mi slanina, dala jsem i nahoru , péct cca hodinu, podáváme s bramborem či hranolkama. Výborný se zelným salátem.
Přeji dobrou chuť!!!
Pekáček si vytřeme máslem, poklademe obalené řízky, na ně také trochu másla. podlejeme trochou vody nebo vývaru. pokud vodou, dochutíme bujonem. Pečeme přikryté na 220°C pak odkrýváme pro kůrčičku. V této fázi přidáme šlehačku.
Pokud se rozhodnete dát šlehačku od začátku - nic se nestane, ale hodně se vám vypeče a nemáte žádný sosík, doporučuji zkombinovat s bujonem nebo vývarem. Ale né moc, aby jste řízky neměli utopené!!!
Zbyla mi slanina, dala jsem i nahoru , péct cca hodinu, podáváme s bramborem či hranolkama. Výborný se zelným salátem.
Přeji dobrou chuť!!!
osolit a opepřít
naplněno podle vaší fantazie
již obaleno a čeká ve vymazaném pekáči
podlito šlehačkou a obloženo máslem. Když jsem pekla popvé, dala jsem šlehačku rovnou, ale nepodlila, opravdu přidejte vývar aby bylo masíčko super :-))
Hotovo a upečeno.
Receptík si našel manžel v časopise, upravila jsem ho, aby to jedl a bylo fajn :-) Přeji dobrou chuť :-)
Na řezu
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
lidare
(upraveno)
31. 7. 2014, 11:43
laskonka333
(upraveno)
26. 5. 2013, 9:06
Vyzerá to veľmi chutne ako od šefkuchára
limlice
(upraveno)
19. 5. 2013, 12:34
Výborná záležitost, všichni jsme si strašně pochutnali. Díky za recept
Dermajetics
(upraveno)
26. 5. 2013, 7:33
@limlice
Děkuji za vyzkoušení , jsem ráda, že Vám chutnalo)))
anemonka
(upraveno)
30. 12. 2009, 18:29
Teda Blani,tohle vypadá fakt super ,takže vyzkoušíme
Dermajetics
(upraveno)
31. 12. 2009, 11:34
@anemonka
Alenko díky, já už to mu mému masožravému muži nevím co vařit )) tak vždycky z toho vznikají pak tyhle rycepty Přeji krásný silvestr a úspěšný nový rok
anemonka
(upraveno)
1. 1. 2010, 22:14
@Dermajetics
taky mám Blani masožravce,takže tohle mu zaručeně bude chutnat.Přeji v Novém roce plno hodných přátel,štěstí,zdrávý i peníze neuškodí.Alča