(recept
si oblíbilo 9 návštěvníků)
Mandlové koláčky
Potřebné ingredience
125 g hladké mouky, 75 g másla, 60 g moučkového cukru, 1 žloutek, půl lžíce rumu, půl lžíce kakaa, skořice, vanilka, 50 g mletých mandlí, 50 g mandlových lupínků
Postup přípravy
Máslo vyšleháme s cukrem do pěny. Pak přidáme vejce a rum. Do mísy prosijeme kakao a mouku, přisypeme skořici a vanilku. Směs postupně zapracujeme k máslovo-vaječnému krému. Nakonec vsypeme mleté mandle a vypracujeme hladké těsto. Vytvarujeme z něj bochánek a dáme alespoň na dvě hodiny do lednice.
Z těsta tvarujeme kuličky, které zploštíme a obalujeme je v mandlových lupíncích.
Koláčky dáváme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v troubě předehřáté na 160°C asi 15 minut.
Z těsta tvarujeme kuličky, které zploštíme a obalujeme je v mandlových lupíncích.
Koláčky dáváme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v troubě předehřáté na 160°C asi 15 minut.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé