Reveňová roláda
Potřebné ingredience
50g cukru, 50g tuku, 50g hrubé mouky, 1/4l mléka, 4 žloutky, 4 bílky
Náplň: 500g reveně, 250g cukru, nastrouhaná kůra z poloviny citrónu
Postup přípravy
Do hrnce dáme cukr (stačí 30g, náplň je dost sladká), tuk, mouku a mléko
Na sporáku vaříme až se těsto začne odlepovat od stěn.
Necháme vychladnout a pak přidáváme jeden po druhém žloutky
a nakonec tuhý sníh z bílků.
Takto připravené těsto vlijeme na plech vyložený pečícím papírem a v mírně rozpálené troubě upečeme.
Mezitím si připravíme náplň. Očištěnou reveň nakrájíme na kousky, a svaříme s cukrem (bez vody) a nastrouhanou citronovou kůrou
na hustou kaši.
Upečený plát těsta potřeme náplní, svineme
a před podáváním krájíme na kousky asi 2cm silné. Zdobíme šlehačkou a dlabeme :-)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé