Zobrazit přihlášovací formulář

Vepřové maso

Přidat recept
(recept si oblíbili 2 návštěvníci)

můj oblíbený GULÁŠ S RÝŽÍ

0.0
můj oblíbený GULÁŠ S RÝŽÍ

Potřebné ingredience

600g vepřového plecka , 1 cibule , 2 stroužky česneku , 2PL oleje , 1/2ČL soli , 1PL sladké papriky , 3/4 litru horkého masového vývaru (instant.) , 100g dlouhozrnné rýže , 4 rajčata (můžeme použít i rajčata z plechovky), 1/4 ČL mletého kmínu , 125ml kysané smetany

Postup přípravy

Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky asi 3cm veliké.Cibuli a česnek nakrájíme na kousky a lehce osmahneme na horkém oleji,přidáme maso, trochu orestujeme, přimícháme sůl, papriku, polovinu vývaru a dusíme asi 30minut. Rýži důkladně propereme v cedníku pod tekoucí vodou, necháme odkapat a po 30minutách přidáme k masu.Přilijeme zbylý vývar,lehce promícháme a dusíme ještě 20minut.Spařená rajčata oloupeme, odřízneme místo u stopky , zbavíme je zrníček a nakrájíme na osminky.Spolu s kmínem je vložíme do guláše a 10minut necháme dojít. Před podáváním vmícháme do guláše kysanou smetanu-není to ale nutné(já jí v guláši moc nemusím). PŘEJI DOBROU CHUŤ

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie