(recept
si oblíbilo 206 návštěvníků)
PRAVÉ ZNOJEMSKÉ OKURKY RECEPT OD PRABABIČKY

Potřebné ingredience
MRKEV NA KOLEČKA ,CIBULE, KŘEN, 2KULIČKY PEPŘE , 2 KULIČKY NOVÉHO KOŘENÍ ,KOUSEK BOBKOVÉHO LISTU ,1 HŘEBÍČEK, 1 VRCH.LŽIČKA SOLI ,3 VRCH.LŽÍCE CUKRU
Postup přípravy
DO KAZDÉ SKLENICE -POUŽÍVÁM KLASICKÉ MYSLÍM 0,7 ,ZELENINU + KOŘENÍ ,NASTRKÁM OKURKY ,PŘIDÁM CUKR A SŮL + 1/10 OCTA NECELÝ 1 DCL A DOLÍT STUDENOU VODOU.
ZAVÍČKUJEME.
STERILUJEME NA 80ST C 20 MINUT
PO VYNDÁNÍ ZCHLADÍME SPRCHOU A OTOČÍME DNEM VZHŮRU.
JE TO OPRAVDICKÁ MNAMKA!
ZAVÍČKUJEME.
STERILUJEME NA 80ST C 20 MINUT
PO VYNDÁNÍ ZCHLADÍME SPRCHOU A OTOČÍME DNEM VZHŮRU.
JE TO OPRAVDICKÁ MNAMKA!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

Visalaje
(upraveno)
1. 8. 2019, 8:59
Toto nejsou žádné znojemské okurky !!! Recept na znojemské okurky Vám nikdo nedá!
.Toto je recept,který je v okurkové sezoně v každém časopise či novinách.



nahlásit

janaforyou
(upraveno)
7. 7. 2021, 19:43
@Visalaje
Ale nepovidejte


nahlásit
sympatie
(upraveno)
1. 8. 2019, 13:00
@Visalaje
Tak, tak! A pak míra lžíce, lžička, jsou různé velikosti

nahlásit
P.A.V.L.A
(upraveno)
10. 7. 2018, 20:35

nahlásit

plutvan
(upraveno)
5. 8. 2017, 10:45

nahlásit

janaforyou
(upraveno)
3. 9. 2017, 20:32
@plutvan

nahlásit

ivouch
(upraveno)
25. 7. 2016, 12:14
Nectu nikde kopr?

nahlásit

janaforyou
(upraveno)
23. 7. 2017, 14:18
@ivouch
Kopr tam nedavame, to nejsou uz pak znojemske...
nahlásit

Jitka z Brna
(upraveno)
3. 9. 2017, 22:01
@janaforyou
... si dovolím nesouhlasit, na svou čest prohlašuji, že jsem měla možnost jako zaměstnanec Generálního ředitelství Fruta s.p. Brno seznámit se se složením macerátu a kopr tam byl.
. Že Vám není hanba ...
.




nahlásit

johnynka
(upraveno)
30. 6. 2016, 14:20
vyzkouším, snad nějaké okurky budou
nahlásit

plamenek
(upraveno)
27. 6. 2016, 7:33
Recept je dobrý, jen sklenice mají nyní různou velikost, 720 ml téměř vymizely, pokud nekupuji nové( nekupuji,máme dost starých). Takže dělám klasický nálev,koření a zeleninu dávám do každé sklenice.Nechladím sprchou (kdo nemá praxi,mohly by mu sklenice prasknout) taky neotáčím. Kupuji jen nová víčka, vyřazuji stará ,poškozená.
nahlásit

rawenna
(upraveno)
26. 6. 2016, 22:17
Dobrý den, můžu se zeptat? Budu zavařovat poprvé... do každé sklenice lžíčku soli a 3 polévkové lžíce cukru a neclý 1dcl octa a dolít vodu až po okraj? Zbytku rozumím
. Děkuji za odpověď, Radka

nahlásit

plamenek
(upraveno)
27. 6. 2016, 8:28
@rawenna
Pokud nebudete mít ty správné sklenice 720 ml,tak budou chutnat jinak. Dnes jsou sklenice menší.Tu chybu jsem jednou udělala a tak za mne nálev a nikdy jinak.Protože okurky pak byly kyselé nebo přeslazené.
nahlásit

Bára D.
(upraveno)
9. 7. 2018, 7:27
@plamenek
To je pravda, loni jsem delala a vsechny okurky kysele, ze se to nedalo jist, brrr

nahlásit
Veronika55
(upraveno)
31. 7. 2015, 15:46
Můžu se zeptat, jak je to s tím octem? Kolik octu, kolik vody na 1 sklenici? Děkuji.
nahlásit
Melory2
(upraveno)
24. 8. 2014, 15:45
Nejlepší recept na okurky
.Jinak už je dělat nebudeme
.Děkuji







nahlásit

Leuschka
(upraveno)
6. 8. 2014, 10:07
já dělám nálev 1 l octa,3,5 l vody,10 dkg soli,40dkg cukru,10 kuliček pepře,10 kuliček nového koření, 10 hřebíčků,10 kuliček jalovce,5 bobkových listů, trochu tymiánu. Do sklenic mrkev,cibule, kopr,křen.U nás v rodině dědičný recept a taky jsou okurky mňamka.
nahlásit
sympatie
(upraveno)
6. 8. 2014, 10:13
@Leuschka
Ten se mi líbí, určitě vyzkouším.
nahlásit
sympatie
(upraveno)
6. 8. 2014, 10:06
Asi jsem natvrdlá, ale nerozumím tomu dávkování octa, můžete mi, prosím, někdo vysvětlit? Je to jedna desetina litru na k tomu 1 decilitr? Díky za objasnění!

nahlásit

bboženkaa
(upraveno)
11. 8. 2013, 17:56
Recept dobrej, chutnal, ale nevím, kde jsme udělaly chybu, ale půlka várky se nám zkazila
prosím, nevíte kde jsme udělaly chybu? Máme nový víčka, okurky a sklenice čistý
a přesto jsme půlku vyhodily



nahlásit

janaforyou
(upraveno)
25. 8. 2013, 14:16
@bboženkaa
To nevim kde se stala chyba
nechytly spatne vicka?Jinak nevim...

nahlásit

domenica
(upraveno)
1. 8. 2013, 23:10
Dobrý den, to je rozepsane mnozstvi na 1 sklenici? A toho krenu prosim kolik? Diky Dominika
nahlásit

janaforyou
(upraveno)
25. 8. 2013, 14:16
@domenica
Dáváme 1-2kolecka ,dle velikosti křenu
nahlásit

šmudřinka
(upraveno)
7. 8. 2013, 16:32
@domenica
já dávám tak 2 kolečka křenu do sklenice.Jsou opravdu výborné už dělám podle pani 3 rokem.Pěkný den

nahlásit

cajin
(upraveno)
7. 4. 2013, 13:37
Vynikající okurky! Dělala jsem v loni a letos se na ně chystám znovu.I tchýni velice chutnají! Jen je zavařuji v myčce.Na nejdelší program asi 2hod.a jsou krásně křupavé.Díky

nahlásit

31423
(upraveno)
29. 8. 2012, 12:59
Taky jsem letos zkoušela 3různé recepty na okurky a vyhrály ty Vaše
Jsou vynikající
,akorát mám letos jenom 35 sklenek, nějak se mi okurkám nedařilo




nahlásit

šmudřinka
(upraveno)
12. 8. 2012, 22:58
Tento recept jsem vyzkoušela loni poprvé-okurky byly výborné
letos už má 40 sklenic..
všem mohu jen a jen doporučit







nahlásit

Záza*
(upraveno)
9. 8. 2012, 21:53
Mám hotovo 21 sklenic a jsem strašně zvědavá jaké budou....za jak dlouho jsou správně odleželé? jinak to byla opravdu rychlovka takže

nahlásit

Záza*
(upraveno)
5. 8. 2014, 22:02
@Záza*
Tak letos už po 3tí...loni se mi taky některé zakalily a zkazily a tak zkouším novinku, dám pod víčka potrav. folii. Okurky josu opravdu parádní ne jen chuťově, ale i pracností....

nahlásit

avynka
(upraveno)
8. 8. 2012, 22:20
Holky, prosím, když bych chtěla tyto okurky zavařovat v elektrické troubě, na kolik stupňů a jak dlouho ????


nahlásit
Lenpod
(upraveno)
9. 8. 2012, 8:27
@avynka
Ivanko, v návodu je psáno při 80´C - 20 min..
nahlásit

Dádule2
(upraveno)
8. 8. 2012, 21:43





nahlásit
Pelupe
(upraveno)
27. 7. 2012, 21:49
Pravda, cukr se postupně chladnutím rozpustil. Tak jsem na ně zvědavá, na mršky, těší se až ochutnáme

nahlásit