(recept
si oblíbili 4 návštěvníci)
LANGOŠE
Potřebné ingredience
400g-hladké mouky,15g-kvasnic,1-vejce,1-lžička cukru,trošku soli,mléko podle potřeby(max.1/2litru)
Postup přípravy
Uděláme kvásek(trocha mléka,cukr a kvasnice).Necháme vzejít. Do mísy dáme mouku, sůl a vejce. Přidáme kvásek.Mícháme a postupně přidáváme mléko.Tolik aby se těsto nelepilo na mísu.
Těsto necháme kynout 3 hodiny. Potom z něho uděláme bochánky(asi tak 10kusů).Bochánky necháme ještě 1/2 hodiny kynout.Potom z nich vytáhneme placky se silnějším okrajem.A smažíme na pánvi. Na smažení používám 100%tuk Omega.
Těsto necháme kynout 3 hodiny. Potom z něho uděláme bochánky(asi tak 10kusů).Bochánky necháme ještě 1/2 hodiny kynout.Potom z nich vytáhneme placky se silnějším okrajem.A smažíme na pánvi. Na smažení používám 100%tuk Omega.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé