(recept
si oblíbilo 31 návštěvníků)
Vánoční medovník
Potřebné ingredience
500g hladké mouky ,půl sáčku do pečiva ,200g cukru moučka ,100g másla ,3 lžíce medu , 2 vejce ,rybízový džem
Krém: 250 ml mléka ,4 lžíce pol.mouky ,250g másla , 180 g cukru
Poleva: 150 ml smetany na vaření , 1 lžíce krupicového cukru ,100g hořké čokolády , 1 tatranka na posypání
Postup přípravy
Prosejte mouku s práškem do pečiva. Cukr, máslo a med ohřejte v kastrůlku a vymíchejte v hustou kaši _pozor nesmí se vařit. Do mouky rozkepněte vajíčka , přidejte vychladlou kaši a rukama vypracujeme těsto. Rozdělíme na čtyři díly, každý zvlášť vyválet na velikost plechu. Pokud těsto nevyjde na celí plech necháme na jedné straně prázdné místo.Každý plát upečeme zvlášť na pečícím papíře asi deset minut při 170°C.
Na krém si připravíme kaši : do studeného mléka na sipte mouku pomalu zahřívejte a za stálého míchání vařte asi 2 minuty.Necháme vychladnout . Máslo utřeme s cukrem aby se upně spojily pak přidáme vychladlu kaši a spojíme v hladký krém.
Pak spojíme vychladlé pláty dáváme krém marmeládu a znovu krém .
Odkrojíme okraje , aby nám vznikl pravidelný obdelník poslední plát namažeme čokoládovou polevou , kterou připravíme ve vodní lázni ze smetany , cukru , a čokolády nalánané na kousky.
Nakonec posypeme tatrankou nebo oříšky ( musíme nechat pár dnů uležet )
Přeji dobrou chuť dělala jsem ho letos prvně a je opravdu moc dobrý z dávky je asi 50 kousků
Na krém si připravíme kaši : do studeného mléka na sipte mouku pomalu zahřívejte a za stálého míchání vařte asi 2 minuty.Necháme vychladnout . Máslo utřeme s cukrem aby se upně spojily pak přidáme vychladlu kaši a spojíme v hladký krém.
Pak spojíme vychladlé pláty dáváme krém marmeládu a znovu krém .
Odkrojíme okraje , aby nám vznikl pravidelný obdelník poslední plát namažeme čokoládovou polevou , kterou připravíme ve vodní lázni ze smetany , cukru , a čokolády nalánané na kousky.
Nakonec posypeme tatrankou nebo oříšky ( musíme nechat pár dnů uležet )
Přeji dobrou chuť dělala jsem ho letos prvně a je opravdu moc dobrý z dávky je asi 50 kousků
máslo, cukr a med
mouka s vajíčky
příprava těsta
těsto
rozválené těsto na pečícím papíru
a je hotovo
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
novackova
(upraveno)
25. 10. 2015, 20:13
hetessova
(upraveno)
25. 10. 2015, 19:42
Takže jak dlouho před vánoci začínáte dělat těsto?cca 14 dní? cca týden před vánoci krém?děkuji
jajoulinka
(upraveno)
16. 12. 2009, 8:42
Taky už jsem pekla podruhé a hned uklidila do krabice aby mě ho nesnědli přidala jsem i postup na fotkách tak to budou mít maminky jednoduší jde to docela rychle Ivana
mates :)
(upraveno)
16. 12. 2009, 8:31
Je to výborné, o víkendu jsme to spáchli a užasně to chutná, moc tam toho nezbylo, takže to budeme muset dělat znova
Carcooolka
(upraveno)
3. 12. 2009, 22:43
Téda stejný recept jsem našla v aktuálním apetitu, i s obrázkem. vypadá to dobře.
jajoulinka
(upraveno)
4. 12. 2009, 8:16
@Carcooolka
Jo je to z časopisu apetit od aholdu i obrázek než jsem stihla nafotit tak mě to doma snědli až budu péct znova tak dám obrázek svůj
Ilonáček
(upraveno)
3. 12. 2009, 14:47
RIBANNA
(upraveno)
3. 12. 2009, 14:15
Tenhle medovník pekla moje babička . A v jejích receptech jsem ho nenašla.. Tak zkusím ten Váš . Kdy plníte tím krémem, asi až těsně před Vanoci, že?
jajoulinka
(upraveno)
3. 12. 2009, 17:35
@RIBANNA
Plním tak 5 dní předem a je to tak akorát
RIBANNA
(upraveno)
3. 12. 2009, 18:11
@jajoulinka
Mockrát děkuji . Doufám, že se povedou .