Čočka na husto se slaninou
Potřebné ingredience
0,5kg čočky (zelený sáček kupuju)- namočím přes noc nebo alespoň ráno před vařením....., 1 středně velká cibule, anglická slanina, sůl, mletý pepř, cukr krystal, ocet, zapráška (voda a hladká mouka),
Postup přípravy
Dlouho jsem hledala recept aby i takovou čočku jedl můj manžel..... Vůně orestované cibulky do zlatava a slaninky navnadí snad každého masožravého chlapa.
U nás podáváme s opečenou uzeninou a chlebem.
ČOčku jsem si předem namočila, vodu sliju a vařím v nové vodě, ale záleží na vás jak jste zvyklé, popřípadě zda to dáváte i malinkým dětem.... dávám i 1,5leté dceři, ale nepepřím, to si manžel dělá na talíři....
Čočku vaříme do měkka
Na oleji si orestujeme na drobno nakrájenou cibulku do zlatova společně s anglickou slaninou (množství anglické je na vás).... tak aby cibulka byla do zlatova a anglická i křupavááá.......
Když je čočka měkká, teprv ochucuji solí, pepřem, trochu cukru a asi 2 -3 lžíce octa - podle chuti - doladite právě cukrem... aby byla chuť vyvážená...... Zahustím rozkvrdlanou moukou ve vodě a vaříme cca 10-15minut aby se mouka povařila...... Před finišem přidáme orestovanou cibulku se slaninou a je hotovo.
Dobrou chuť!!! U nás jíme s orestovanou klobásou nebo jinou uzeninou a chlebem.... Chutná i dětem.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé