(recept
si oblíbilo 17 návštěvníků)
Brynzové tyčinky - skvělé a rychlé
Potřebné ingredience
125 g tuku na pečení
125 g brynzy
1 hrnek hladké mouky
1 vejce
1/4 balíčku prdopeče
sůl (nemusí být, já nedávám, brynza je slaná dost)
1 žloutek na potření
mák, sezam, sladká paprika, kmín... na posypání
Postup přípravy
Ze surovin zpracujeme vláčné těsto a dáme do lednice na 1/2 hodinky odpočinout.Pak vyválíme, potřeme žloutkem, posypeme čím chceme a krájíme tyčky, můžeme i jiné tvary, pokud se nám chce:-)Dáme na plech a pečeme zprvu prudce cca při 200°C a jakmile vyběhnou zmírníme na 180°C.
Jsou opravdu výborné - k vínu, čaji nebo jen tak.
Jsou opravdu výborné - k vínu, čaji nebo jen tak.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
adara
(upraveno)
10. 5. 2014, 21:52
Odpoledne jsem vytvořila těsto a před chvílí dopekla, dáváme si s manžou právě k vínku, jsou výborné !!! Určitě jsem nedělala naposledy
laskonka333
(upraveno)
3. 5. 2014, 13:35
lase
(upraveno)
3. 5. 2014, 13:19
K vínu perfektní, díky. Zbyla mi bryndza, nevěděla jsem co s ní a využila tak Váš recept
Atek
(upraveno)
31. 12. 2009, 15:31
Dnes jsem je dělala a jsou výborné.Děkuji za recept.
bobkovišně
(upraveno)
2. 1. 2010, 22:33
@Atek
To mám radost! Nám také moc chutnají.
Hnědovláska
(upraveno)
29. 12. 2009, 16:52
Tohle taky musí být dobrotka
marketka70
(upraveno)
29. 12. 2009, 11:03
vynikající a velmi rychlé, doporučuji
bobkovišně
(upraveno)
2. 1. 2010, 22:33
@marketka70
Díky!
chelsenka
(upraveno)
18. 12. 2009, 23:35
Báro , prosím Vás tukem na pečení je myšlena např. HERA? Nebo myslíte 100 % tuk jako je např. OMEGA? Děkuji. Martina
bobkovišně
(upraveno)
2. 1. 2010, 22:32
@chelsenka
Jakýkoliv tuk na pečení, takže třeba Hera nebo i levnější jako je Lukana apod.
Helunda
(upraveno)
18. 12. 2009, 20:19
jajulik
(upraveno)
2. 12. 2009, 16:38
liba1963
(upraveno)
2. 12. 2009, 14:25
Vypadají moc dobře.