(recept
si oblíbilo 10 návštěvníků)
bobříci
Potřebné ingredience
Těsto: 120g medu, 70g hnědého cukru, 2 lžíce oleje, 200-220g mouky, 1vrchovatá lžička prášku do pečiva, 2 lžičky perníkového koření.
Náplň: 300gr. marcipánové hmoty
Postup přípravy
Med, cukr a olej zahřejeme, až se rozpustí cukr. Hmotu necháme vychladnout. Potom přidáme mouku promíchanou s práškem do pečiva a perníkovým kořením a prohněteme, až vznikne pevnější těsto. Nesmí být moc tvrdé. Je trochu měkkčí než na klasické perníčky. Těsto necháme odpočinout.
Z marcipánu uděláme 4 válečky. Perníkové těsto rozdělíme na 4 díly avyválíme je na obdélníky, okraje potřeme bílkem a a zabalíme do nich marcipán.
Pečeme na 180 stupňů cca 20 minut. Nakrájíme podle obrázku. Obrázek jsem oskenovala z kuchařky, protože jsem je už dlouho nepekla, ale třeba až upeču tak vložím vlastní.
Z marcipánu uděláme 4 válečky. Perníkové těsto rozdělíme na 4 díly avyválíme je na obdélníky, okraje potřeme bílkem a a zabalíme do nich marcipán.
Pečeme na 180 stupňů cca 20 minut. Nakrájíme podle obrázku. Obrázek jsem oskenovala z kuchařky, protože jsem je už dlouho nepekla, ale třeba až upeču tak vložím vlastní.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Ilonáček
(upraveno)
1. 12. 2009, 16:58
nahlásit
zdenca007
(upraveno)
1. 12. 2009, 11:56
Vypadají úžasně,zkusím je-snad se ty moje budou tomu obrázku aspoň trošku podobat
nahlásit