Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 55 návštěvníků)

Roštěná s vajíčkem čili štěpánská

0.0
Roštěná s vajíčkem čili štěpánská

Potřebné ingredience

Nejlepší je hovězí masíko, ale já dělala z vepřového, je levnější. Cibule, troška oleje, sůl, vegeta, žampiony - nejsou nutné - já dala z plechovičky, vajíčko vařené na tvrdo, trocha mouky hladké

Postup přípravy

Na oleji vzpěním cibuli a tu smažím až do zlatova, je nutné odhadnout aby nebyla moc tmavá - zhořkne. Když je zlatá, dám na ní plátky masa a restuju společně než maso pustí šťávu... (je možno zvolit i opačný postup.. na olej dávat naklepané a nasolené plátky masa krátce opéct až se zatáhne - vyndat na talíř. A pak na oleji usmažit cibuli do zlatova.)
Když je maso orestované podliju horkou vodou, přidám trošku vegety, bobkový list, a vařím - já v papiňáku do měkka. Což je asi u mého hrnce asi 20 - 30 minut.. spíše méně.
Když je maso měkké vyndám ho na talíř.. přivedu si vývar k varu.. záleží na vás - buď ho sliju a cibuli propasíruju.. ale nám nevadí, takže ji tam nechávám. Zahustím máslovou jíškou, kterou si připravím vedle v kastrolku - cca 1/4 másla a zhruba 6 lžic hladké mouky.. míchám na středním plameni až je zlatavá..
Pak do vařící omáčky pomalu přidávám jíšku a sleduji hustotu. Když je hustá podle mého gusta.. nechám chvíli povařit..cca pět minut. Přidám vajíčko natvrdo vařené a promáčknuté takovým kolečkem na bramborový salát - nemáte-li ho pokrájené nožem. A já jsem přidala plechovičku žampionů v slaném nálevě.. Kdo má rád, může místo vajíčka přidat nakrájenou okurku. Nebo pouze jen houby..
Podávám buď s bramborem či rýží.. my podávali s obojím...

můžeme podávat i s bramborem..

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

sprmarketa 2. 11. 2010, 12:54
(Y) (clamp)rychlý a výborný recept, všem doporučuji :-), Markéta S.
SONULKA 26. 3. 2010, 7:58
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie