(recept
si oblíbilo 17 návštěvníků)
Polévka z červené řepy
Potřebné ingredience
-červená řepa
-zeleninový bujón
-smetana, případně mléko, zakys. smetana
-brambory
-zásmažka (cibule,mouka,máslo)
Postup přípravy
řepu očistíme nahrubo nastrouháme a dáme na trošku oleje či másla podusit, dusíme do měka, pak podlijeme vodou a přidáme bujón a brambory, dál vaříme až jsou brambory měkké, přidáme zásmažku (jíšku), dolijeme mlékem a povaříme ještě asi 10 minut. Po vypnutí přidáme ještě zakysanku, případně přidáme na dochucení malinko octu či citronu.
Polévka má krásně růžovou barvu a chutná přímo znamenitě.
Foto doložím - - Dobrou chuť !!!!
Polévka má krásně růžovou barvu a chutná přímo znamenitě.
Foto doložím - - Dobrou chuť !!!!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Vera N
(upraveno)
24. 1. 2014, 14:28
nahlásit
Dagča
(upraveno)
16. 4. 2010, 11:18
zkoušela jsem. Polévka je vskutku výborná. Moc jsme si pochutnali a doporučujeme. Děkuji za príma recept. Budu vařit častěji. Dagma
nahlásit