(recept
si oblíbilo 32 návštěvníků)
CHROUSTI
Potřebné ingredience
Tohle cukroví asi znáte pod názvem myslivecké knoflíky, u nás se tomu říká chrousti, protože je cukroví krásně křupavé .-))
Postup přípravy
25 dkg hladké mouky 6 dkg moučkového cukru 20 dkg másla 3 žloutky Zpracujeme těsto, které necháme v lednici odležet a pak z něj vykrajujeme kolečka, která dáme na plech. Na kolečka dáme náplň - 3 bílky +20dkg pískového cukru šleháme nad párou, do husté vyšlehané směsy přidáme 12dkg mletých ořechů hrst strouhaných piškotů. Na kolečko se směsí dáme půlku vlašského ořechu a dáme péct do rozpálené trouby.
Smazat recept
Chcete opravdu smazat recept?
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
babanka
(upraveno)
14. 12. 2010, 15:54
Hani, tak právě dopékám poslední plech jsou opravdu vynikající děkuju za recept
Zrušený účet
(upraveno)
15. 12. 2010, 19:29
@babanka
Jani není zač...jsem ráda, že cukroví chutná
Mirunka07
(upraveno)
6. 12. 2009, 16:12
Hani, udělala jsem je podle vašeho receptu a jsou super . Ořechy až tak nemusím, ale tohle miluju Díky za receptík
Zrušený účet
(upraveno)
6. 12. 2009, 17:05
@Mirunka07
Věrko to jsem ráda...u nás jsou chrousti velmi oblíbení
maruna75
(upraveno)
2. 12. 2009, 21:03
Dobrý večer Hani,dnes jsem pekla Chrousti jsou moc dobré jen vy je máte tak pěkně popraskáné a já ne jinak opravdu .Děkuji za receptík Martina
Zrušený účet
(upraveno)
3. 12. 2009, 16:00
@maruna75
Tak to určitě nepopraskané vypadají lépe, než ty moje
Hnědovláska
(upraveno)
29. 11. 2009, 12:15
Hani,máte to moc hezký Můžu se zeptat,jak dlouho má těsto odpočívat v lednici? A změkne ten spodek? Ani nevím,jak dlouho to péct? Děkuji a hezký advent
Zrušený účet
(upraveno)
29. 11. 2009, 13:30
@Hnědovláska
Jani já většinou všechna těsta udělám večer a přes noc je nechám odpočinout Jinak péct ve vyhřáté troubě a na cukroví poznáte až je upečené - rohy jsou krásně do hněda - někdy je možné jeden kousek cukroví otočit a pokud je spodek krásně hnědý - je to upečené. Přeji hezký advent