(recept
si oblíbilo 20 návštěvníků)
Věnečkové kokosky
Potřebné ingredience
35 dkg hladké mouky
30 dkg másla
10 dkg moučkového cukru
2 žloutky
6 dkg strouhaného kokosu
teplé mléko podle potřeby (na rozředění)
trochu strouhané citrónové kůry
čokoládová poleva na namáčení
kokos na posypání
Poleva:
10 dkg čokolády na vaření
5 dkg ztuženého tuku
Necháme rozehřát nad párou.
Postup přípravy
Máslo a cukr ušleháme do pěny. Dále za stálého šlehání přidáme postupně žloutky, citrónovou kůru a trochu teplého mléka, aby hmota nebyla příliš tuhá.
Nakonec zamícháme mouku a kokos.
Těsto dáme do cukrářského sáčku s trubičkou s větším otvorem a nastříkáme na plech (s pečícím papírem) věnečky. Upečeme při 180°C dozlatova.
Po upečení sejmeme z plechu a necháme vychladnout.
Polovinu věnečků namočíme do čokoládové polevy a do kokosu.
Nakonec zamícháme mouku a kokos.
Těsto dáme do cukrářského sáčku s trubičkou s větším otvorem a nastříkáme na plech (s pečícím papírem) věnečky. Upečeme při 180°C dozlatova.
Po upečení sejmeme z plechu a necháme vychladnout.
Polovinu věnečků namočíme do čokoládové polevy a do kokosu.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
helca73
(upraveno)
11. 12. 2009, 16:23
TAK JSEM VYZKOUŠELA VÁŠ RECEPT ,VÝBORNÉ CUKROVÍČKO ,FOTKU JAKÉ JSEM TU UDĚLALA JE ULOŽENO U MĚ V MMB -
Vera N
(upraveno)
11. 12. 2009, 16:07
Receptík mám z "maminčiných receptů" a jsou výborné.
darinka30
(upraveno)
29. 11. 2009, 11:45
kulicka160
(upraveno)
29. 11. 2009, 9:58