(recept
si oblíbili 4 návštěvníci)
Zapékaný segedýnský gulášek.
Potřebné ingredience
Nákup: 750g vepřové plece 500g kysaného zelí 1 cibule 400g brambor 200g červené papriky 3 lžíce oleje 1 lžíce rajského protlaku (já dala celý malý) 1 lžíce polotučné hořčice 150ml smetany Sůl, pepř, kmín, bobkový list, mletá paprika.
Postup přípravy
1. Vepřovou plec nakrájíme na kostky, cibuli nasekáme na drobno. Zelí slijeme a překrájíme. Brambory a papriku nakrájíme na menší kostky.
2. Maso opečeme za všech stran na oleji a vyjmeme. Ve vypečeném tuku orestujeme cibuli, přidáme rajský protlak a ochutíme mletou paprikou. Vše zalijeme 1 litrem vody a přivedeme k varu.
3. Do vroucího základu vrátíme maso, přidáme zelí, bobkový list a 50min. vaříme. Pak do hrnce přisypeme brambory a papriku a společně dusíme dalších 10 min.
4. Guláš dochutíme solí, pepřem, hořčicí a kmínem. Zjemníme smetanou a přelijeme do pekáče. Zapékáme v předehřáté troubě při 220 stupňů asi 20 min.
Kamarádka mi dala pro mě nový receptík. Hned jsem to zkusila a všichni jsme si moc pošmákli, tak vám třeba také bude chutnat.
PřejI DOBROU CHUŤ
Foto dodám.
2. Maso opečeme za všech stran na oleji a vyjmeme. Ve vypečeném tuku orestujeme cibuli, přidáme rajský protlak a ochutíme mletou paprikou. Vše zalijeme 1 litrem vody a přivedeme k varu.
3. Do vroucího základu vrátíme maso, přidáme zelí, bobkový list a 50min. vaříme. Pak do hrnce přisypeme brambory a papriku a společně dusíme dalších 10 min.
4. Guláš dochutíme solí, pepřem, hořčicí a kmínem. Zjemníme smetanou a přelijeme do pekáče. Zapékáme v předehřáté troubě při 220 stupňů asi 20 min.
Kamarádka mi dala pro mě nový receptík. Hned jsem to zkusila a všichni jsme si moc pošmákli, tak vám třeba také bude chutnat.
PřejI DOBROU CHUŤ
Foto dodám.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé