Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbil jeden návštěvník)

perníkový koláč

0.0
perníkový koláč

Potřebné ingredience

300 g polohrubé mouky 200 g cukru krupice 2 prášky do pečiva 2 lžíce kakaa - nejlepší je neslazené holandské 1 vanilinový cukr 3/4 hrnku oleje 2 lžíce rumu 250 ml mléka 2 vejce 300 g nastrouhaných jablek POLEVA: 50 g obyč. másla 150 g cukr moučka 2 lžíce obyč nesl. kakaa 2 lžíce rumu 2 lžíce vařící vody

Postup přípravy

směs na koláč, nejlépe sypkou a tekutou zamíchat zvlášť, teprve poté do sypké části postupně vmíchávat tu tekutou. Až když je směs řádně rozmíchána, přidáme do těsta nastrouhaná jablka a opět řádně zamícháme. Těsto najijeme do moukou vysypaného pekáče a pečeme stejně jako bábovku nebo jiné podobné těsto, asi tak při 180 stupních. Délka pečení je podle výšky koláče, kolem těch 20 minut je třeba hlídat.

Ztímco pečeme koláč, připravíme si polevu. Máslo vyndáme z lednice dostatečně dlouho na změknutí. Vidličkou spojíme máslo, cukr moučka a kakao. Do směsi přidáme rum a opět vymícháme. Nakonec přidáváme za stálého míchání 2 lžíce vařící vody. Vznikne voňavá čokoládová poleva, kterou potíráme hotový koláč. Tím že koláč propícháme párátkem nebo jehlicí, aby se nedrc, se poleva vsákne i do těchto pooorů a je křehoučký.

Manžel nemá rád klasická bábovková těsta, říká že jsou suché, ale tato do něj padá jak němci do krytu :-D

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie