Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbil jeden návštěvník)

FALEŠNY PAJŠL

0.0
FALEŠNY  PAJŠL

Potřebné ingredience

jakékoli játra/ já dávám kuřecí nebo krůtí/
cibule, hl. mouka
divoké koření / nové, pepř, bobkový list a trošku tymianu/
sladká smetana 12%
kysaná snetana

Postup přípravy

Na cibulce osmahneme na kousky nakrájená játra, přidáme koření, posmahneme zasypeme hl. moukou prosmahneme a podlijeme. Důkladně rozmícháme a dusíme až skoro do rozpadu jater. Do hrnečku si rozmícháme sladkou smetanu, trochu mléka a kysanou smetanu spolu s lžící hl. mouky / dle hustoty stávající omáčky/ Zalejeme do jater, řádně rozmícháme a provaříme.Můžeme dle chuti dosolit a trošičku okyselit citronovou šťávou. Podáváme s houskovým knedlíke či těstovinou.
Výborné, chutná jak klasický pajšl.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

klient 18. 7. 2007, 11:01
Dobrý den. tak jsem včera uvařila falešný pajšl, jelikož jsem ho vždy měla ráda a od té doby, co maminka nežije jsem ho nejedla. Mimo vašeho receptu, jsem ho ještě zalila zeleninovým vývarem, jelikož do pravého se dává kořenová zelenina. a ještě trochu osladila,ale málo. Je skutečně moc dobrý , manžel ho jedl poprvé a nemohl si ho vynachválit. Děkuji za recept a tip. Díky moc. Jana (clamp) (clamp) (wash) (wash)
Zdenikv 15. 7. 2007, 13:48
Taky to vařím a přidávám při dušení ještě nakrájenou mrkev a místo sladké smetany dávám zakysanou. Už jsme to neměli dlouho, díky za tip. Z.

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie