Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 8 návštěvníků)

Banánová roláda

0.0
Banánová roláda

Potřebné ingredience

Těsto:
6 vajec
14 dkg moučkového cukru
14 dkg polohrubé mouky

Náplň
0,2 l mléka
2 lžíce Hladké mouky
20 až 25 dkg másla
22 dkg moučkového cukru
1 vanilkový cukr
1 lžíce rumu
1 lžíce kakaa

2 až 3 banány

Postup přípravy

Těsto:
Žloutky vajec oddělíme od bílků a z bílků ušleháme tuhý sníh.
Žloutky utřeme s cukrem, přidáme mouku, lehce promícháme a postupně zlehka přimícháme sníh. Plech vyložíme pečícím papírem, který vymastíme a posypeme hrubou moukou. Na něj rozetřeme těsto a dáme péct. Pečeme asi 10 minut do zlatožluta v předem vyhřáté troubě. Nesmíme péct moc dlouho, jinak se vysuší a nepůjde dobře srolovat (bude praskat). Upečený plát ihned vyklopíme na pocukrovanou utěrku, stáhneme pečící papír a pomocí utěrky srolujeme a necháme vychladnout. Po vychladnutí plát rozvineme, potřeme náplní, podélně na ní položíme banány a znovu svineme. Zbytkem náplně potřeme celý povrch rolády a můžeme posypat strouhaným kokosem.

Náplň:
V trošce studeného mléka rozmícháme mouku. Zbylé mléko přivedeme k varu a za stálého míchání přidáváme mléko s rozmíchanou moukou. Dále přidáme vanilkový cukr a uvaříme hustou kaši. Máslo utřeme s moučkovým cukrem, kakaem a postupně přidáváme vychladlou kaši. Nakonec ochutíme rumem

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Eillen 4. 4. 2010, 8:15
Dobrý den, roláda vypadá nádherně a určitě úžasně chutná.chci ji vyzkoušet,ale nejsem zkušená v pečení.Chci se zeptat,vymastíme a posypeme ten plech nebo pečící papír. moc děkuji za odpověď. Hezké velikonoce.Alena (velikonoce14) (velikonoce16) (Y)
Hnědovláska 27. 11. 2009, 15:50
Vypadá to dobře :-) a musí být hodně dobrá (zajic) (zajic) (zajic) Mám na ni chut ;-) ;-) ;-) Asi jí vyzkouším ^o) ^o) ^o)
Ilonáček 27. 11. 2009, 13:20
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie