(recept
si oblíbilo 49 návštěvníků)
ne jenom svatební koláčky
Potřebné ingredience
200g hladké mouky,200g polohrubé mouky,50g cukru krupice,250g másla(já dávám půlku Hery a půlku másla),špetku soli,30g kvasnic(dávám téměř celou kostičku),citronovou kůru,3 žloutky(dávám 1až 2), 2 lžíce vlažné šlehačky(dávám 3 lžíce).
Postup přípravy
Ze všech surovin udělám těsto,přidám předem vykynutý kvásek (připravený s trochou vlažného mléka,špetku cukru a kostičku droždí) rozválím placku a rozdělím kulatým tvořítkem (rádýlkem) na menší čtverečky(jako se dělají normální koláče,ale daleko menší čtverečky :-) ).Potom plním tvarohovou nádivkou a povidlovou(chutná nám lépe než maková tak používám jenom tyto dvě).Na plechu po naplnění nechám ještě 10 minut stát a potom dávám do předem vyhřáté trouby na 180 stupňů.Upečené namáčím v rozpuštěném másle s trochou rumu a hned obaluji v moučkovém cukru,smíchaném s vanilkovým cukrem.Nejlepší jsou za 3 dny-u nás ale nevydrží!!!!!! Náplň tvarohová-tučný červený tvaroh,1žloutek,1-2 lžíce cukru,vanilkový cukr,rozinky překrojené na menší a namočené v trošce rumu)-zamíchat. Náplň povidlová-kupované povidla(jenom co spotřebujete) a trochu rumu. Je to velikánská mňamka,měla jsem s ní ohromný úspěch.Proto posílám vám.Není to složité a lze samozřejmě péci i ve všední den o víkendu,pro slavnostní chvilku.Dobrou chuť!!!!!!!
Na vymaštěný plech kladu jeden koláček po druhém.Ničím nepotírám-nechám 10 minut odstát a šup do trouby.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
hollywoodka
(upraveno)
30. 7. 2015, 19:12
Dobrý den, mohla bych se zeptat kolik koláčků máte z uvedeného množství surovin? Děkuji
peetty
(upraveno)
19. 4. 2010, 14:56
Dobrý den, Vaše koláčky vypadají úžasně, také je chci vyzkoušet. Jen se chci přeptat - do těsta dám vykynutý kvásek, zpracuji a hned vyválím nebo ještě nechám kynout a pak s ním pracuji??? Moc děkuji za odpověď Petra
mrazuk
(upraveno)
3. 10. 2009, 15:52
Dobrý den, dnes jsme Vaše koláčky vyzkoušely a je to super mňamka , doporučuji ...Mějte se hezky Alena s rodinkou
prdecek
(upraveno)
29. 8. 2009, 10:03
Nevíte,co upéci ke kávě? .Tak tyto vynikající koláčky .Doporučuji.
prdecek
(upraveno)
21. 7. 2009, 0:32
vyzkoušejte.
Barbuša
(upraveno)
26. 4. 2009, 15:01
mńam, moc nám chutnaly. Jen se skoro všechny rozevřely. Máte pro nás radu ? Markéta a Pája
prdecek
(upraveno)
13. 6. 2009, 21:57
@Barbuša
Ano.Zavázat,nechat ještě 10 minut v teple a potom teprve dát do trouby.Uvidíte,jestli se při dodatečném kynutí budou rozevírat.Jestliže ano,smačkněte je ještě jednou v prostřed- pořádně přitlačit konce k sobě-a strčte pak do trouby.A už to určitě bude ono.Dobrou chuť! .Táňa.
Pajcinka
(upraveno)
1. 3. 2008, 19:14
Dnes jsem je upekla,je to obrovská mňamka!Moc děkuji za receptík!Ted na ně pořád chodím,hlavně,že chci zhubnout. Jen mě mrzí,že asi ty 3 dny nevydrží
monicka
(upraveno)
29. 2. 2008, 20:25
Zdravím dnes jsme pekli koláčky a jsou naprosto úúúúžasný ( receptík je velice jednoduchý a i začínající kuchařky nemusí mít strach fakt jednoduchý a opravdu chutný
vandr
(upraveno)
22. 2. 2008, 21:02
Dobrý den, dneska jsem pekla koláčky a nemám co dodat, ještě teď se všichni olizujem . Musela jsem je schovat aby vydržely alespoň do zítra Fotečky mám u sebe v albu jak se zadařilo Jsou DOKONALÉÉÉÉÉÉÉ PETRA
petra95
(upraveno)
9. 11. 2007, 19:59
no neco tak dobreho jsem dlouho nejedla moc dekuji za recept budu delat casto ,voni i chutna to nadherne PETRA
prdecek
(upraveno)
13. 11. 2007, 11:31
@petra95
Petro-a nemusí být jenom malé,koláčky-já dělám skoro každý víkend a pěkně veliké ,aby bylo do čeho kousnout! .Ze stejného těsta. je to prostě pochoutka.
prdecek
(upraveno)
25. 7. 2007, 19:32
tyto koláčky jsou vynikající. .Neváhejte a upečte si je!!!!!!
nelinka1
(upraveno)
18. 7. 2007, 13:06
Tak jsem dnes pekla,jsou výborný!!! Tím jak se namáčí do rumu s máslem a obaluje se to v cukru,tak mají výraznější chut. Jsou opravdu luxusní určitě vyzkoušejte.
prdecek
(upraveno)
18. 7. 2007, 15:33
@nelinka1
Jé,já je dnes peču také-na svatbu.A rumem jsem nešetřila!Dala jsem také ochutnat ke kávě - a sklidila opět ohromný úspěch.Není to tak pracné,že?Ale schovejte si třeba 3 koláčky a ochutnejte za 2-3 dny,to bude teprv bašta! S pozdravem-Táňa. .
LenkaaWilliam
(upraveno)
17. 7. 2007, 18:37
Tedy ty koláčky vypadají luxusně. Hned o víkendu se pustím do pečení. Děkuji za inspiraci.
prdecek
(upraveno)
17. 7. 2007, 18:40
@LenkaaWilliam
A ne jenom vypadají,ale jak chutnají! .Napište,jak se Vám povedly a zda také tak chutnaly jako nám. .
nelinka1
(upraveno)
17. 7. 2007, 14:56
Vypadají úžasně,určitě vyzkouším.V receptu jsem nikde nevyčetla,že musí těsto kynout,je to tak?Děkuji za odpověd
prdecek
(upraveno)
17. 7. 2007, 18:29
@nelinka1
Ano,já už to beru všechno tak samozřejmě,neboť peču stále .Ale těsto kynout musí-děkuji za upozornění,připíši do receptu.Dávám asi 2 lžíce vlahého mléka a kostičku droždí se špetkou cukru a nechám asi půl hoďky vykynout. .Jsou opravdu vynikající. .Nejlepší jsou za 2-3 dny,to je tam ta šlehačka krásně cítit a jsou takové vláčné.Ale bohužel u nás tak dlouho nevydrží ,sníme je hned. .Táňa.
Pavca1
(upraveno)
14. 7. 2007, 9:11
To bych si dala k snídani. Určitě vyzkouším.
prdecek
(upraveno)
14. 7. 2007, 12:03
@Pavca1
Tak to popřeji dobrou chuť. .