Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept

Vánoční žebro

0.0
Vánoční žebro

Potřebné ingredience

těsto:
1 špetka sody bikarbona
200 ml mléka
20 dkg droždí
500 g polohrubé mouky
3 žloutky
250 g Ramy
2 lžíce cukru
náplň:
1 sklenka meruňkového džemu
200 moučkového cukru
200 g mletých ořechů
poleva:
5 lžic cukru
100 g másla
4 lžíce vody
1 lžíce kakaa

Postup přípravy

Cukr s vlažným mlékem promícháme a přidáme droždí. Margarín, mouku, 3 žloutky a špetku sody přidáme k mléku s droždím. Vytvoříme těsto.
Vypracované těsto se nesmí lepit, musí být pružné a připravené k válení. Těsto rozdělíme na čtyři díly a vyválíme si čtyři pláty. První plát vložíme do předem omaštěného a moukou vysypaného plechu nebo vystlaného papírem na pečení.
Tento plát natřeme meruňkovým džemem a posypeme pocukrovanými mletými ořechy. Položíme druhý plát těsta, který opět namažeme meruňkovým džemem a posypeme mletými ořechy s cukrem. Stejně tak i třetí a čtvrtý plát těsta.
Takto sestavený zákusek necháme 1 hodinu kynout. Ve středně teplé troubě pečeme cca 40 min.V průběhu pečení můžeme občasným zápichem kontrolovat pečení.
Po vychladnutí povrch pokryjeme polevou.
VÁNOČNÍ TIP:! Náplň můžeme obohatit nastrouhanými jablky, v rumu namáčenými rozinkami a lehce posypanou skořicí.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Ilonáček 25. 11. 2009, 15:16
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie