Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept

Sametová roláda

0.0
Sametová roláda

Potřebné ingredience

Suroviny
Těsto: 6 vajec
5 lžic krystalového cukru
1/2 lžičky jedlé sody
3 lžíce kakaa
Náplň: 2 dl mléka
1 žloutek
3 lžíce hrubé mouky
250 g másla, 2 lžíce kakaa
7 lžic práškového cukru
1 vanilínový cukr

Postup přípravy

Pracovní postup
Bílky rozšleháme, postupně s nimi i cukr, dokud nevznikne tuhý sníh. Všleháme žloutky a přimícháme kakao rozmíchané s jedlou sodou. Pečeme 5 minut ve vyhřáté troubě na plechu vyloženém pomaštěným papírem. Potom vyndáme ven, roládu nestáčíme, po mírném vychladnutí ji vyklopíme na vál posypaný práškovým cukrem a papír odstraníme. Po vychladnutí ji natřeme nejdříve světlou, vzápětí tmavou náplní a svineme.
Náplň: Mléko, žloutek a mouku uvaříme. Do vychladnuté kaše přidáme rozetřené máslo a utřeme. Náplň rozdělíme na dvě části. Do jedné přidáme 2 lžíce práškového cukru a 1/2 vanilínového cukru, a do druhé přidáme kakao, 5 lžic práškového cukru a 1/2 vanilínového cukru

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Ilonáček 24. 11. 2009, 17:41
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie