(recept
si oblíbilo 187 návštěvníků)
BOMBA!!!Domácí tavený sýr za 15 minut!!!A je ho hodně!!!
Potřebné ingredience
1 tvaroh
1 rovná kávová lžička jedlé sody
přísady podle chuti(bylinky,česnek,kmín,zelenina,salám...)
1 lžička másla
Postup přípravy
Tvaroh dobře rozmícháme se sodou,případně dalšími přísadami,a necháme 10 minut uležet.V kastrolku rozpustíme lžičku másla,přidáme tvaroh a zamícháme.Necháme vychladit v misce.To je vše.
Nevím,k jaké reakci tam dochází,ale tvaroh během těch 10 minut úplně změní strukturu a přestane mít tvarohovou chuť.Stane se z něj OPRAVDU tavený,mazací sýr.Připadala jsem si jak kouzelník.Pokud ho nesníte hned,tak skladujte přikrytý nebo v alobalu,jinak z něj budete mít amarouna.Ale to dělají normální sýry taky.
Nevím,k jaké reakci tam dochází,ale tvaroh během těch 10 minut úplně změní strukturu a přestane mít tvarohovou chuť.Stane se z něj OPRAVDU tavený,mazací sýr.Připadala jsem si jak kouzelník.Pokud ho nesníte hned,tak skladujte přikrytý nebo v alobalu,jinak z něj budete mít amarouna.Ale to dělají normální sýry taky.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

kolaloka
(upraveno)
6. 1. 2015, 0:38
















nahlásit
babetta
(upraveno)
6. 2. 2016, 22:42
@kolaloka
Děláte si srandu? Patřím mezi ty, kterým se recept nepovedl a ani nechutnal , ale proč bych se nezmínila, že se mi to nepovedlo? Když se mi líbí recept, mrknu i na diskuzi, hodně se tam dočtu, i vychytávky, nebo odkaz na nějaký tip.
nahlásit
Andrejka B.
(upraveno)
19. 4. 2014, 19:48
musí to být tvaroh v kostce, ne vanička a pak je super
dělám ho už delší dobu...


nahlásit
Duli65
(upraveno)
1. 3. 2014, 11:37
Já tedy nevím ale zkoušela jsem ho už podruhé a pokaždé skončil buď v koši nebo v záchodě a to jsem podruhé dala méně sody a stejně.Tak asi ho už zkoušet nebudu,byl to hnus!!!
Nebo kde dělám chybu?

nahlásit

adaga
(upraveno)
7. 2. 2014, 20:20
Děláte si legraci? Jsem jediná, komu to přijde nechutný? Proč nekoupíte kvalitní sýr a sobě, ale hlavně dětem (bohužel mně nenapadá výstižnější slovo) kurvíte žaludky?!?!?!?!
nahlásit
babetta
(upraveno)
1. 11. 2013, 5:48
tak patřím mezi ty, co se to nepovedlo. Sice to krásně ztuhlo, soda cítit nebyla, ale jinak jsem to měla pořád tvarohové. Ani náznak taveného sýru. Už experimentovat nebudu, jak se mi to nepovede hned, už to nezkouším.
nahlásit

Benjaminek.Unhost
(upraveno)
19. 7. 2013, 21:56
Před chvílí jsem ho dodělala, na 1 kostku tvarohu jsem dala tu zarovnanou lžičku sody, trošku dosolila a přidala jsem nadrobounko pokrájený pórek. Podle rady paní pode mnou, jsem to ještě dala do toho teplého másla v teplém kastrůlku a výsledek je
. Jen dcerka se vyjádřila, že je to asi pažitkový pudink
, ale okoštovala to ještě vlažné
. Děkuji





nahlásit
Janyse
(upraveno)
4. 6. 2013, 10:54
dělala jsem, ale je v tom stále cítit ta soda, příště dám méně, ale jinak je to opravdu jak tavený sýr
děkuji za recept


nahlásit
Matarel
(upraveno)
27. 5. 2013, 12:51
Dělala jsem poprvé. Měla jsem trochu obavu z té sody, ale zbytečně. povedl se je vynikající. Manžel prohlásil, že je jako Apettito
Děti by mi to bývaly snědly hned pod rukama. Musela jsem bránit vlastním tělem





nahlásit

cokyna68
(upraveno)
20. 5. 2013, 8:53
Tak jsem právě dodělala,povedl se na poprvé.Dala jsem jen slabou půlku lžičky sody,sůl a pažitku.
tento sýr budu rozhodně dělat častěji


nahlásit
Sylva mamča
(upraveno)
19. 5. 2013, 15:29

nahlásit

tvistík
(upraveno)
16. 5. 2013, 17:00
Tak to teda nevím kde je zakopaný pes
někomu se povede, někomu ne..... Dělala jsem přesně podle receptu, soda cítit není, ale jak jsem dala do kastrolku s rozpuštěným máslem po zamíchání řídká konzistence jako nějaký špatný dresing vůbec to taveňák nepřipomíná ani chutí ani vzhledem.
U mě teda zklamání.



nahlásit

liba1963
(upraveno)
15. 5. 2013, 17:13
Tvaroh jsem dala ve vaničce,polotučný,dělala jsem ho před hodinou,ale je tam dost cítit soda a není nic moc.Příště zkusím plnotučný a míň sody.Je to škoda,těšila jsem se na něj.

nahlásit

kohutka
(upraveno)
9. 5. 2013, 20:25
Už jsem ho dělala třikrát a podělím se s vámi o zkušenosti: poprvé: nízkotučný tvaroh ve vaničce, 1/2 lžičky sody a máslo jsem po rozpuštění nechala vychladnout - rozteklo se to, jak by mělo, ale soda byla hodně cítit. podruhé: zelený tvaroh kostka, 1/2 lžičky sody a to mi vůbec nezměnilo strukturu, pořád to bylo tvarohovité až teprve napotřetí: zase vaničkový nízkotučný tvaroh a 1/2 lžičky sody, ale máslo i kastrůlek jsem měla docela dost teplé a ještě jsem to v tom kastrůlku po zamíchání pár vteřin nechala - asi až tímto zahřátím soda vyprchala a sýr byl opravdu dobrý - jako taveňák. Doufám, že jsem trochu poradila těm, jimž se to napoprvé nepovedlo ale zatím je to úplně neodradilo.....
nahlásit

HannahV
(upraveno)
8. 4. 2013, 12:12
Tak jsem paní Soňo také vyzkoušela a povedlo se !!!! I ta chuť jedlé sody vyprachala. Nedokáži určit jak dlouho to tvalo, ale už jí tam necítím.
Dcerka rozdíl oproti opravdovému tavenému sýru ani nepoznala.
Jinak jsem na vaničku tvarohu dávala půl lžičku sody. Děkuji za receptík



nahlásit

janatka70
(upraveno)
18. 2. 2013, 10:37
U nás chuť tvarohu se okamžitě vytratila,ale ta soda tam je cítit ještě dnes a včera byl dělaný.Nevím jestli ta lžička není moc,u nás se toto nesetkalo s ohlasem,je to škoda

nahlásit

čučinek
(upraveno)
16. 2. 2013, 22:00
Prosím o radu,těch kterém se to povedlo a nebyla tam cítít soda. Já jsem dávala tvaroh ve vaničce nízkotučný a výsledek byl hořkej
a bohužel nejedlý
takže asi se dává jiný druh tvarohu,v alobalu ?????
Andrea




nahlásit

alvapl
(upraveno)
16. 2. 2013, 21:50
vse super,staci pul lzicky sody,tem co to nevyslo,preji mnoho uspechu pri kupovani apetitta



nahlásit

Lipi
(upraveno)
14. 2. 2013, 13:04


nahlásit

Pája a Ája
(upraveno)
10. 2. 2013, 21:00
prosím jaký jste použila tvaroh? v papíře nebo vaničce a jak tučný, děkuji

nahlásit
jprochazkova
(upraveno)
3. 2. 2013, 21:26
U nas take spatne - chut tvarohu, ale hlavne sody nezmizela. Podle prispevků nize soudim, ze kdyz pridate cesnek nebo pazitku - proste neco aromatickeho, tak to tu sodu asi prebije a neni tak citit. Dala jsem to ochutnat babicce (86) a te to chutnalo, takze proste kazdy je jinak citlivy. (I kdyz zrovna nase babi uz ma proste lety unaveny i jazyk - na presolene jidlo rika, ze je malo atd. atd.)

nahlásit