(recept
si oblíbilo 25 návštěvníků)
Jablečný tvarožník
Potřebné ingredience
TĚSTO: 5 vajec, 150 g polohrubé mouky, 120 g moučkového cukru, půl prášku do pečiva, 3 lžíce horké vody ********** JABLEČNÁ NÁPLŇ: 1 kg jablek (oloupaných, nahrubo strouhaných), 1 vanilkový cukr, citronová šťáva ********** TVAROHOVÁ NÁPLŇ: 2 tvarohy (v kostce), 150-200 g moučkového cukru (záleží na chuti), 1 vanilkový cukr, 150 g másla, 2-3 lžíce rumu (nemusí být) ********** mletá skořice
Postup přípravy
Nastrouhaná jablka pokapeme citronovou šťávou a smícháme s vanilkovým cukrem. Rozetřeme na hlubší plech vyložený alobalem.
Žloutky utřeme s oběma cukry do pěny a přidáme 3 lžíce horké vody. Postupně přisypáváme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Nakonec zlehka vmícháme ušlehaný sníh z bílků. Těsto vlijeme na jablka a pečeme v předehřáté troubě při 170 °C asi 15-20 min.
Tvaroh vyšleháme s oběma cukry a změklým máslem. Je-li náplň příliš tuhá, rozředíme trochou mléka v lepším případě rumem!
Upečený moučník necháme zchladnout, potom překlopíme a odstraníme alobal (těsto bude vespodu). Tvarohovou náplň rozetřeme na jablečnou vrstvu a pomocí vidličky nebo zoubkované stěrky ozdobíme. Nakonec poprášíme mletou skořicí a krájíme na řezy.
DOBROU CHUŤ!!!
Žloutky utřeme s oběma cukry do pěny a přidáme 3 lžíce horké vody. Postupně přisypáváme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Nakonec zlehka vmícháme ušlehaný sníh z bílků. Těsto vlijeme na jablka a pečeme v předehřáté troubě při 170 °C asi 15-20 min.
Tvaroh vyšleháme s oběma cukry a změklým máslem. Je-li náplň příliš tuhá, rozředíme trochou mléka v lepším případě rumem!
Upečený moučník necháme zchladnout, potom překlopíme a odstraníme alobal (těsto bude vespodu). Tvarohovou náplň rozetřeme na jablečnou vrstvu a pomocí vidličky nebo zoubkované stěrky ozdobíme. Nakonec poprášíme mletou skořicí a krájíme na řezy.
DOBROU CHUŤ!!!
Jablečnou náplň rozetřeme na plech vyložený alobalem
Na jablka vlijeme těsto a upečeme
Vychladlý moučník překlopíme (jablečná vrstva je nahoře)
Na jablečnou vrstvu naneseme tvarohovou náplň a poprášíme skořicí
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
cherrycake
(upraveno)
9. 10. 2010, 14:42
Vojtula
(upraveno)
28. 11. 2009, 14:14
Tohle jsem ještě nezkoušela musím to napravit
alfleila
(upraveno)
28. 11. 2009, 22:23
@Vojtula
Tak s chutí do toho!! Odměna bude sladká!
nelca
(upraveno)
27. 11. 2009, 9:45
určitě vyzkouším,vypadá úžasně
alfleila
(upraveno)
27. 11. 2009, 17:14
@nelca
Děkuji, Marti!!
nelca
(upraveno)
29. 11. 2009, 21:37
@alfleila
Upečeno a okamžitě snědeno ,buchtička je výborná.Děkuji za super receptík .Martina
Ilonáček
(upraveno)
26. 11. 2009, 11:43
Hnědovláska
(upraveno)
23. 11. 2009, 16:00
Něco podobného jsem dělala,ale nedopadlo to dobře,tak jsem to musela vyhodit Zkusím Váš recept,snad se podaří a nebudu ho zase muset vyhodit To by byla škoda
alfleila
(upraveno)
23. 11. 2009, 21:23
@Hnědovláska
Jani, také jsem z toho měla trochu obavy, protože k těm jablkům nepřijde kromě cukru vůbec nic......ale opravdu se povedlo! Jablka na piškotu krásně drží Hlavně to chce nechat úplně vychladnout (klidně i přes noc a překlopit až druhý den). Chuťově to opravdu nemá chybu!!! Tak držím palce ať se Vám také podaří!!
Machja
(upraveno)
23. 11. 2009, 14:47
Velmi lákavé, vyzkouším
alfleila
(upraveno)
23. 11. 2009, 14:50
@Machja
Budu moc ráda za odezvu!
Jarmila1
(upraveno)
23. 11. 2009, 6:13
Ivka, vyzerá naozaj vynikajúco.
alfleila
(upraveno)
23. 11. 2009, 14:41
@Jarmila1
Ďakujem, pekne!!
JIRUŠ
(upraveno)
22. 11. 2009, 19:55
vypadá úžasné
alfleila
(upraveno)
22. 11. 2009, 21:01
@JIRUŠ
moc děkuji!!