Palačinky s flambovaným ovocem
Potřebné ingredience
mouka, vejce, cukr, sůl, mléko, ovoce( ananas, banány-možno i přezrelé, jahody, jablíčka,...), máslo, jakkýkoli ostřejší alkohol( např. domácí pálenky,... med(tmavý cukr)
Postup přípravy
Uděláme těsto na palačinky(tak jak má každý svůj recept, pokud není tak píši).Z mouky, mléka, lžičky cukru, špetky soli a vejce uděláme těsto a smažíme palačinky.
Na druhé pánvičce na másle osmažíme do poloměkka ovoce nakrájené na malé kousky, můžem přisladit medem nebo tmavým cukrem. Pak na pánvičku přilijem trochu(každý podle oka a chuti) alkohol.Pánvičku nahnem k ohni, nebo podpálíme,..a necháme flambovat, až se alkohol vyvaří, přestane ovoce hořet. Ovocnou směsí naplníme palačinky-přehnem do trojúhelníčku, můžem přidat šlehačku a posypat grankem, nebo přehnem palačinky do trojůhelníku a touto směsí je polijeme!
Je to mnamka, přeji dobrou chut'!
Na druhé pánvičce na másle osmažíme do poloměkka ovoce nakrájené na malé kousky, můžem přisladit medem nebo tmavým cukrem. Pak na pánvičku přilijem trochu(každý podle oka a chuti) alkohol.Pánvičku nahnem k ohni, nebo podpálíme,..a necháme flambovat, až se alkohol vyvaří, přestane ovoce hořet. Ovocnou směsí naplníme palačinky-přehnem do trojúhelníčku, můžem přidat šlehačku a posypat grankem, nebo přehnem palačinky do trojůhelníku a touto směsí je polijeme!
Je to mnamka, přeji dobrou chut'!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
kalasovi
(upraveno)
4. 8. 2008, 14:52
Můžu se zeptat na materiál vhodný ke flambování? (mám na mysli pánvičku) Teflon? (není to zdraví škodlivé?) Smalt? Kov? Titánová pánev? Co k tomu používáte vy? Díky.