(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
Zeleninová terina
Potřebné ingredience
375 g brokolice, 375 g celeru, 375 g mrkve, 2,5 cm čerstvého zázvoru, 3 vejce, sůl, pepř, muškátový oříšek
Postup přípravy
Mrkev a zázvor nastrouháme nahrubo a v osolené vodě vaříme téměř doměkka (13 min.). Celer také nastrouháme nahrubo a v osolené vodě vaříme doměkka (10 min.) Z brokolice odkrojíme košťál, který vaříme 8 min., poté přidáme růžičky brokolice a vaříme další 3 min.
Každý druh zeleniny scedíme, propláchneme studenou vodou a rozmixujeme spolu s jedním vejcem dohladka. Dle chuti osolíme, opepříme, k brokolici přidáme špetku strouhaného muškátového oříšku.
Chlebíčkovou formu vytřeme olejem a vyložíme peč. papírem. Vlijeme brokolicovou směs, uhladíme povrch na to nalijeme celerovou směs, opět uhladíme a nakonec mrkvovo-zázvorovou směs, uhladíme.
Alobal potřeme olejem a formu jím pevně přikryjeme. Formu vložíme do pekáče a zalijeme do poloviny vodou. Pečeme 1-1,5h v troubě předehřáté na 180 °C, až je nákyp pevný.
Formu vyjmeme z vody a necháme vychladnout. Poté uložíme do lednice, vyklopíme, nakrájíme na řezy a podáváme jako přílohu k různým salátům, pečivu, hlavním jídlům.......
Dobrou chuť!
Každý druh zeleniny scedíme, propláchneme studenou vodou a rozmixujeme spolu s jedním vejcem dohladka. Dle chuti osolíme, opepříme, k brokolici přidáme špetku strouhaného muškátového oříšku.
Chlebíčkovou formu vytřeme olejem a vyložíme peč. papírem. Vlijeme brokolicovou směs, uhladíme povrch na to nalijeme celerovou směs, opět uhladíme a nakonec mrkvovo-zázvorovou směs, uhladíme.
Alobal potřeme olejem a formu jím pevně přikryjeme. Formu vložíme do pekáče a zalijeme do poloviny vodou. Pečeme 1-1,5h v troubě předehřáté na 180 °C, až je nákyp pevný.
Formu vyjmeme z vody a necháme vychladnout. Poté uložíme do lednice, vyklopíme, nakrájíme na řezy a podáváme jako přílohu k různým salátům, pečivu, hlavním jídlům.......
Dobrou chuť!
1. brokolicová vrstva
2. celerová vrstva
3. mrkvovo-zázvorová vrstva
Formu upevníme alobalem, vložíme do pekáčku a zalijeme do poloviny vodou
Důkladně vychladíme a vyklopíme
Výborná příloha třeba k pečivu s pomazánkou z Lučiny
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Ilonáček
(upraveno)
26. 11. 2009, 11:44