Zobrazit přihlášovací formulář

Zeleninová jídla

Přidat recept
(recept si oblíbili 2 návštěvníci)

Zeleninová terina

0.0
Zeleninová terina

Potřebné ingredience

375 g brokolice, 375 g celeru, 375 g mrkve, 2,5 cm čerstvého zázvoru, 3 vejce, sůl, pepř, muškátový oříšek

Postup přípravy

Mrkev a zázvor nastrouháme nahrubo a v osolené vodě vaříme téměř doměkka (13 min.). Celer také nastrouháme nahrubo a v osolené vodě vaříme doměkka (10 min.) Z brokolice odkrojíme košťál, který vaříme 8 min., poté přidáme růžičky brokolice a vaříme další 3 min.

Každý druh zeleniny scedíme, propláchneme studenou vodou a rozmixujeme spolu s jedním vejcem dohladka. Dle chuti osolíme, opepříme, k brokolici přidáme špetku strouhaného muškátového oříšku.

Chlebíčkovou formu vytřeme olejem a vyložíme peč. papírem. Vlijeme brokolicovou směs, uhladíme povrch na to nalijeme celerovou směs, opět uhladíme a nakonec mrkvovo-zázvorovou směs, uhladíme.

Alobal potřeme olejem a formu jím pevně přikryjeme. Formu vložíme do pekáče a zalijeme do poloviny vodou. Pečeme 1-1,5h v troubě předehřáté na 180 °C, až je nákyp pevný.

Formu vyjmeme z vody a necháme vychladnout. Poté uložíme do lednice, vyklopíme, nakrájíme na řezy a podáváme jako přílohu k různým salátům, pečivu, hlavním jídlům.......

Dobrou chuť!

1. brokolicová vrstva

2. celerová vrstva

3. mrkvovo-zázvorová vrstva

Formu upevníme alobalem, vložíme do pekáčku a zalijeme do poloviny vodou

Důkladně vychladíme a vyklopíme

Výborná příloha třeba k pečivu s pomazánkou z Lučiny

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Ilonáček 26. 11. 2009, 11:44
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie