(recept
si oblíbilo 17 návštěvníků)
Halušky
Potřebné ingredience
6x brambora,2 vejce,sůl,polohrubá mouka.
kysané zelí,sůl,cukr,pepř,cibule,sádlo
Uzené maso
Postup přípravy
Uzené maso ovařit.Zelí dělám stejně jako přílohu ke knedlu.Halušky-brambory nastrouháme na nejjemnějším struhadle,osolíme,přidáme vejce a zahustíme polohrubou moukou.Konzistence by měla být něco jako na bramboráky možná tužší.Vyzkoušejte že do vroucí vody hodíte kousek těsta s tím že se nesmí rozpadnout.Vaříme 3 minuty.Osmažit cibulku na sádle a vše smíchat dohromady.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
plamenek
(upraveno)
29. 12. 2015, 20:50
Zelí dělám jako přílohu taky, jen nezahušťuji, jen na cibulce a udusit .Brambory nastrouhám na nejjemněji,nebo vezmu robotem.Osolím a pak sypu mouku ,já tedy hladkou, jak říkala moje babi, kolik brambory vezmou.Na halušky vezmou hodně, na bramborák dávám daleko méně mouky,ale zase sleju vodu z brambor. A strouhám na jiném struhadle ( jako na mrkvový salát).
Kačupka
(upraveno)
29. 12. 2015, 20:32
Dobrý večer, kamarádka mne dnes naladila, že bude dělat halušky a tak mi to nedalo, na mmb si našla recepty, Váš zvítězil a musím jen pochválit recept a poděkovat Vám. A sebe také chválím, poprvé a jsou fakt vynikající
fojaa
(upraveno)
6. 3. 2010, 20:08
Miluju halušky
Luccy1025
(upraveno)
1. 1. 2010, 11:08
Mňam hned bych si je dala. Takové papaníčko miluju
krišpa
(upraveno)
2. 1. 2010, 13:27
@Luccy1025
To jsme dvě já je taky můžu