(recept
si oblíbilo 38 návštěvníků)
DOMÁCÍ BAYLEIS
Potřebné ingredience
1/2 rumu ( 40%, lepší výšší procento, ale nemusí ), 2 slazená mléka Salka, nebo již se v obchodě prodávají hotová karamelová Salka v plechu, je to naprosto stejně chuťově, 1 pudink mandlový, 1/2 mléka, mandlová tresť
Postup přípravy
Salka uvaříme v uzavřených plechovkách, mírným klokotem 2 hodinky, na karamel. V mléce uvaříme klasicky pudink a necháme vychladnout v misce. Po vychladnutí, vrchní škraloup na pudinku odstranit ( nerozmixoval by se a byly potom v nápoji hrudky ). Vychladnuté Salka, pudink a rum dáme do mixéru a dobře rozmixujeme, podle chuti aby byla výrazněji mandlová dáme kapičky trestě (ALE OPRAVDU MALINKO, TAK 2-3 KAPIČKY ) A můžeme popíjet a i plníme do láhví na uzávěr a necháme odležet ( i 1 měsíc ), do chladna. Čím déle odleží, tím je to lepší, ale u nás se to ještě nestalo!!! :o))
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
duhana
(upraveno)
28. 11. 2014, 19:04
Dobrý den, zaujal mne tento recept, ráda bych ho udělala jako vánoční dárek, ale mám problém - nemám klasický mixér, mám jen tyčový. Myslíte, že kdybych dala suroviny do vyšší užší nádoby (něco jako nádoba na klasickém mixéru) a projela to tím tyčovým, že to bude stačit? Máte s tím někdo zkušenost? Předem díky za odpovědi
petra.l
(upraveno)
28. 11. 2014, 18:00
Vynikající - to mi to pečení ale půjde od ruky
janaax
(upraveno)
5. 12. 2011, 14:18
Tak jsem včera udělala Bayleis, no ale nevím, nevím jestli vydrží do vánoc, snad jenom kdybych ho někam hooodně hluboko zakopala Opravdu je moc dobrý, teď jsem viděla v obchodě, že už se Salko dělá i jako karamel, tak to jsou ušetřené dvě hodiny vaření Tresť jsem nesehnala mandlovou, tak jsem tam dala rumovou. Je to výborné, výborné, výborné ... i do kafíčka
mamamija
(upraveno)
3. 12. 2008, 11:15
mam to taky v receptech loni jsem to davala do mmb mam to pod nazvem bayleis po česku a je to stejny recept ale bez trestě. jinak je super dělam to na vánoce
Ilis1
(upraveno)
3. 12. 2008, 11:01
jak dlouho vařit ty Salka?
oki-oki
(upraveno)
2. 11. 2008, 20:13
pekny vecer, tak ja prave dodelavam, priznam se ze uz loni pred vanoci byl dost aktualni.jenze..... jak chladl v lednicce porad jsem chodila (i behem dne) a ucucavala alkoholik hadr vynikajici vynikajici jsem zvedava jak to letos ustojim ale me ta lahev tak desne drazdi verca
Lenka 1551
(upraveno)
29. 10. 2007, 21:50
Hezký večer, bayleis vařím na každé Vánoce již 6 let a pudink používám KARAMELOVÝ,s ním je to také moc dobré...mimochodem- zrovna ho mám v kuchyni rozdělaný
Adika
(upraveno)
18. 12. 2006, 21:10
Úžasná dobrota!!! Jen se nám to nepodařilo nechat uležet . Strašně rychle to zmizelo ...nevadí už chystám další várku
Preburda
(upraveno)
18. 12. 2006, 21:31
@Adika
Gábinko, jsem ráda, že Vám chutná. Taky jsem dneska dělala dvojí dávku a už se i koštovalo.........musí ale vydržet do svátků. Ivča
amam33
(upraveno)
9. 12. 2006, 17:34
Jé já jsem omylem npsala hodnocené k jninému receptu,dělala jsem tenhle a mńamka nebeská,myslím že ten mandlový pudink tomu dodá parádní šmak.
Silvie1
(upraveno)
10. 5. 2006, 13:55
tak toto už doma nevařím,radši,protože jsem to musela pořád chlastat,dokud nezbylo nic. Je to naprosto vynikající,zkuste všichni
Lampa
(upraveno)
10. 5. 2006, 19:08
@Silvie1
Tak, tak. Jsme na tom stejně !
Preburda
(upraveno)
10. 5. 2006, 14:48
@Silvie1
Silvinko, tak to jsem ráda, že Vám chutnalo........... a taky nezbylo, aby uleželo, jako u nás