Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 58 návštěvníků)

Dort ze zakysané smetany

0.0
Dort ze zakysané smetany

Potřebné ingredience

3 kelímky zakysané smetany, 1 vanilínový cukr, 1 balíček dětských piškotů, kompotované nebo čerstvé ovoce (my máme nejraději borůvky, jahody, broskve, mailny, ostružiny - dnes jahody a ostružiny)

Postup přípravy

v obrázcích

Na dno dortové formy naklademe vrstvu piškotů

V sobotu jsem udělala obměnu: na dno jsem dala cukrářské piškoty (takové ty velké, hranaté a vysoké) , zakoupila jsem je v Plusu - a bylo to super! (další vrstva už byla z normálních piškotů)

připravíme si ovoce (jahody krájím na plátky), šťávou z ovoce z dózy lehce pokapu piškoty

V misce smícháme 3 kelímky zakysané smetany s 1 balíčkem vanilínového cukru, půlku této směsi naneseme na vrstvu piškotů

Na vrstvu zakysané smetany naklademe vysokou vrstvu ovoce

Na vrstvu ovoce dáme opět vrstvu piškotů, které opět lehce můžeme pocákat šťávou z ovoce

Na piškoty přijde zbytek směsi zakysané smetany a vanilínového cukru a posypeme barevnou rýží (my dnes červenou, protože je dort z jahod a ostružin); nakonec dort putuje do lednice a podává se vychlazený (ideální doba je alespoň 12 hodin, vůbec nevadí 24 hodin)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

skalkina 14. 9. 2013, 15:13
:-D
hoya 9. 7. 2011, 21:23
(jidlo)
kročkula 4. 2. 2010, 18:38
Včera jsem ho dělala,no a dnes prostě supr. Místo jedné zakysané smetany jsem tam dala taky šlehačku a přisipala trošku kokosu,no a nahoru dala hoblinky s čokolády. (clamp) Už to chce i známa at jí to udělám. (Y) (Y) (Y) (Y)
mohos 6. 2. 2010, 16:40
@kročkula (F) (F) (F) Jsem moc ráda, že vám chutnalo... já už se teď těším na jahodovou sezónu, abych ho udělala taky ;-) (Y)
kickinka 2. 11. 2008, 15:16
Děláváme taky tak, ale dáváme jednu zakysanou smetanu a jednu ušlehanou šlehačku s vanilkovým cukrem. Ale toto je jednodušší a rychlejší (Y)
mohos 2. 11. 2008, 19:27
@kickinka Když nemá 3 zakysanky, tak tam taky frknu sladkou smetanu ke šlehání (je to (Y) (clamp))
Wenura 18. 1. 2008, 12:46
(L)ten jsem dělala dcerce k 1.narozeninám a měl vééééliký úspěch |:o) (L)
AdVoMa 17. 11. 2007, 14:24
Tak jsem ho udělala sestře, a byla jsem za (child1) Jen tu vrchní vrstvu smetany jsem doplnila kapkou šťávy z červené řepy, aby to bylo růžový, a mezi vrstvy jsem dala sekaný mandle. Byl výborný (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) PS: V rodinných mám fotku |:o)
mohos 17. 11. 2007, 21:31
@AdVoMa Magdi, dívala jsem se - vypadá báječně! (^) A ty sekané mandle - díky za typ, příště zkusím i já :-).
Monika11 2. 11. 2007, 13:22
TAK JSEM SE DO TOHO DNES RÁNO PUSTILA-JELIKOŽ PŘÍTEL NEMUSÍ MOC JAHODY(JÁ JE TEDA MILUJU)TAK JSEM TAM ZKUSILA DÁT ANANAS.. A NAVRCH JSEM NASTROUHALA ČOKOLÁDU.TAK SNAD TO BUDE I TAK DOBRŮTKOVÉ. *-) :^)...POTOM PÍSNU,JAK NÁM CHUTNALO.. ;-) ;-) (Y) (Y) (L) (L) (L) (L)
Monika11 29. 10. 2007, 12:15
Jé,to vypadá tak dobře.Já tyhle dortíky miluji.No nic-odpoledne se vydám do obchodu pro suroviny a večer se na to vrhnu... (Y) (Y) (Y)Už se mi zbíhají sliny.MNAM MNAM MNAM. (L) (L)
Kikina1 17. 7. 2006, 10:07
Mončo, tento lehký zakysankový je výborný, taky dělám. Často i bez jahod, jen piškoty a zakysanku - a to tak, že dávám 2 zakysanky jenom s vanilkou a 2 zakysanky s vanilkou a kakaem. Pak barevné zakysanky s piškoty střídám. Navrchu pak sypu grankem nebo hoblinkami a vypadá berevně po zakrojení taky moc dobře. Hezký den MK :-)
(Andy) 17. 7. 2006, 9:54
musím se připojit ke chvále, o víkendu jsem vyzkoušela a je opravdu super, teď, jak budou ta horka, tak ho zase zopáknu, my bez sladkostí moc dlouho nevydržíme a tenhle je fakt osvěžující, díky moc za recept (Y) (Y) (Y) Andrea.
ladies 1. 7. 2006, 20:45
Paní Moniko, nerada peču a tohle mne zachránilo (Y) Ještě než se dort rozležel, tak jsme ho snědli. :-P Jana
Verca 78 1. 7. 2006, 8:50
Tak jsem zakrojila dortík k snídani,déle jsem nevydržela čekat,je to prostě dobrota.Mončo děkuji Vám za radu,šlo to v tom alobalu v pohodě přendat na talíř,takže jsem nemusela lovit v míse lžičkou,ale pěkně jsem si zakrojila.Díky Veronika. (*) (Y) ;-)
bohdana 30. 6. 2006, 10:18
My ho taky máme moc rádi, zrovna včera jsem jeden takový páchala, jen ke 2 kys smetanám přidávám ještě šlehačku ušlehanou se ztužovačem a vše smíchám dohromady. :-P Dortovou formu vymažu máslem a vysypu kokosem, je to fakt dobrota :-) :-)
milu 30. 6. 2006, 8:35
Potřebovala jsem něco rychlého a dobrého.U nás jahody jdou v jakémkoli stavu.Jen místo rýže jsem pocákala jahodovou polevou a je to supr. (*) (*) Už se chladí v lednici.Díky za nápad Moniko. ;-)
mohos 30. 6. 2006, 13:46
@milu Miluško, rádo se stalo... myslím, že koluje republikou v mnoha a mnoha obměnách, ale u nás stejně vede tento nejprostší. Nahoru můžete zkusit i hoblinky čokolády - taky mňam ke (C)! Monika.
Nikis. 27. 6. 2006, 19:15
Ten dort je super!!! Moc rádi ho děláme, je mňam!!! Strašně rychle u nás mizí, je výborný i když je zakysanka smíchaná s kakaem. Ten dortík dělá každý rok můj syn pro taťku úplně sám (Y) (Y) (Y)
kristynahal 27. 6. 2006, 11:11
My tohle děláme taky ,je tu opravdu super, a povrch posypu nastrouhaným kokosem. Dostane to takovou zvláštní výbornou chuť.
Sašetka 20. 5. 2006, 12:25
Je to dobré dělám ho taky dlouho,já to ale dělám míň tučnější ne smetanu, ale 2 tvarohy a vanilkový puding a je to super
mohos 20. 5. 2006, 13:54
@Sašetka My tvaroh moc nemusíme (až na tvarohovou pomazánku paní Blanky, viz další recept), takže u nás boduje toto. Monika.
gabina1 28. 6. 2006, 18:59
@mohos Tak přesně tento dort jsem jedla o víkendu u příbuzných. Jen byla smetana LIGHT smíchaná půl na půl s Mascarpone a bylo to výtečné i když kalorická bomba.
simas 20. 5. 2006, 9:53
nemusí se do smetany dávat želatina? drží i bez toho?
Hedwika 20. 5. 2006, 14:20
@simas Ahoj Simi, drží i bez želatiny, vlhkost do sebe natáhnou piškoty. Je lepší to udělat den dopředu a dát do lednice. Já do té smetany umím ještě přimýchat Granko, nebo čokoládu. Dělám to na víc vrstev ( i piškoty) a potom je to i moc pěkné na oko. Přeju s dortem moc úspěchů Hedvika
mohos 20. 5. 2006, 13:53
@simas Simi, nebojte, drží... opravdu ho dělám jen takto, jak jsem popsala. Monika.
simas 20. 5. 2006, 14:19
@mohos tak já jdu na to, zítra slavíme třetí narozky našeho staršího a vypadá to jednoduše i pro mě písnu jak to dopadlo :-)
Báda 21. 4. 2006, 8:44
Je hrozně rychlý a lehký, dělám ho už léta, takže jste mě předběhla akorát mám jiný poměr 2balíčky piškotů, 2kelímky kysané smetany, 2polévkové lžíce curk moučky, 2 lžíce rumu(pro dospělé) a vše smíchám "matlypatly" navrh ovoce a želatýna. :-)
Lampa 19. 4. 2006, 11:26
Je výborný, rychlý a osvěžující. Dávám o trošku víc moučkového cukru, hlavně když je ovoce čerstvé. Z kompotovaného to stačí jak je psáno.

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie