Dort ze zakysané smetany
Potřebné ingredience
3 kelímky zakysané smetany, 1 vanilínový cukr, 1 balíček dětských piškotů, kompotované nebo čerstvé ovoce (my máme nejraději borůvky, jahody, broskve, mailny, ostružiny - dnes jahody a ostružiny)
Postup přípravy
Na dno dortové formy naklademe vrstvu piškotů
V sobotu jsem udělala obměnu: na dno jsem dala cukrářské piškoty (takové ty velké, hranaté a vysoké) , zakoupila jsem je v Plusu - a bylo to super! (další vrstva už byla z normálních piškotů)
připravíme si ovoce (jahody krájím na plátky), šťávou z ovoce z dózy lehce pokapu piškoty
V misce smícháme 3 kelímky zakysané smetany s 1 balíčkem vanilínového cukru, půlku této směsi naneseme na vrstvu piškotů
Na vrstvu zakysané smetany naklademe vysokou vrstvu ovoce
Na vrstvu ovoce dáme opět vrstvu piškotů, které opět lehce můžeme pocákat šťávou z ovoce
Na piškoty přijde zbytek směsi zakysané smetany a vanilínového cukru a posypeme barevnou rýží (my dnes červenou, protože je dort z jahod a ostružin); nakonec dort putuje do lednice a podává se vychlazený (ideální doba je alespoň 12 hodin, vůbec nevadí 24 hodin)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé