Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 22 návštěvníků)

VIŠŇOVÉ ŘEZY

0.0
VIŠŇOVÉ  ŘEZY

Potřebné ingredience

250g másla nebo hery250g moučkového cukru5vajec260g hladké mouky100ml mléka1 prášek do pečivakakaaKRÉM:1višnový kompot1lžíce cukru krystal1vanilkový pudink1máslo1vanilkový cukr2lžíce rumuPOLEVA:čokoláda na vaření+kousek másla

Postup přípravy

nejprve utřeme máslo s cukrem,přidáme žloutky.přidáme ostatní přísady kromě kakaa.nakonec vmícháme sníh z bílků.těsto rozdělíme na polovinu.do jedné přidáme kakao
světlé těsto vlijeme na vymazaný a vysypaný plech,poklademe višněmi (vypeckované!!!!!)z kompotu (šťávu nevylejeme!!!!)a navrch nalijeme tmavé těsto.pečeme při 180 stupních cca 20minut.
KRÉM:
do 300ml kompotové štavy (eventuelně dolijeme vodou)přidáme cukr a vanilkový pudink.pozvolna uvaříme
na hustou kaši,necháme vychladnout.do vychladlého přidáme vanilk.cukr,máslo a rum.vymícháme v hladký krém.krém natřeme na vychladlou buchtu a polijeme čokoládovou polevou.
VÝBORNÉ!!!STOJÍ ZA VYZKOUŠENÍ!!!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Jiruska 22. 4. 2011, 18:35
Řezy jsem zkusila a musím pochválit.. višní jsem neměla moc, takže v těstě bylo spíš víc třešní... těsto je opravdu luxusní, takové mechové... krém se mi trošku srazil, ale šlo to... aby byl víc barevný, tak jsem i do krému dala rozmixované třešně... celkově nám všem moc chutnal, takže určitě nedělám naposledy... :-) (Y) (Y)
Domine 30. 11. 2009, 23:49
Dobrý večer, právě jsem dokončila řezy podle vašeho receptu a těšila jsem se na tu růžovou barvu, jak oslním zítřejší návštěvu, ale nějak se mi ta vrstva nevyvedla. Měla jsem jí trochu hrudkatou z toho pudinku, ale hlavně není tak vysoká jako ta vaše. Pouze jsem to rozetřela po buchtě a žádnou vysokou vrstvu mi to nevytvořilo. Nevíte v čem jsem udělala chybu, že ta vaše růžová vrstva je tak nadejchaná? Buchtu rozkrojím až zítra, ale spodní vrstvy vypadají dobře. Děkuji předem za radu. Iva
Evík 11 27. 11. 2009, 14:45
Zdeni jsou skutečně dobroučk, už jsi vyzkoušela tenmůj boršč? (Y) (Y) (Y)
nula 24. 9. 2008, 14:53
Tak sem včera vyzkoušela , ale na mne je to příliš velká tuková bomba :'( Manža snědl taky jen jeden malej kousek a že má dost :^) tak nevím nevím kdo to bude dojídat ;-). Prý by mu to stačilo bez toho krému :-|
silvies 3. 5. 2008, 17:16
Myslíte, že by tohle mohlo být dobré i s třešní?.Mám plný sklep zavařených třešní a nevím, co s nimi 8-|
keltka 3. 5. 2008, 18:12
@silvies určitě by to šlo!!!! (Y)vyzkoušejte,je to moc dobré (Y)budu ráda,když dáte vědět jak se povedlo :-)
maris 30. 4. 2008, 15:45
řezy jsou vynikající (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)ta chuť višní je fantastická (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
keltka 30. 4. 2008, 16:32
@maris je takt ,že tahle buchta mě nikdy nezklamala,chutnala všem :-)a hlavně je trochu nezvyklá (Y)a výborná
onasi 30. 4. 2008, 15:55
@maris viďte, Petro, já je budu dělat brzy znovu!!!!!! jsou úúžasné!!! (F)
keltka 3. 5. 2008, 16:13
@onasi to mě moc těší :-)už jsem nakoukla k vám a vaší obnovu v dortové formě,to musím také vyzkoušet,jste šikovná (Y)
onasi 10. 4. 2008, 22:37
Zdeni, vyzkoušeli jsme a zatím všichni mlaskali... foto mám v rodinných... (L) (L) díky za recept!
keltka 20. 4. 2008, 17:05
@onasi tak to jsem ráda,že chutnalo (Y)my také máme rádi ;-) řezy máte krásné,jste šikovná (clamp)
čevelka 4. 4. 2008, 19:39
Jeee to taky delavam ;-) je to opravdu super (Y) neni to moc sladke |:o)
keltka 20. 4. 2008, 17:06
@čevelka to máte pravdu,ty višně tomu dají tu pikantní kyselou chuť :-)
onasi 30. 3. 2008, 10:10
zdeni, vypadá to moc krásně... višňovou chuť, tu my můžeme... jistě to někdy vyzkouším! (clamp)
keltka 11. 7. 2007, 13:56
tady jde o tu šťávu,ze které se potom dělá krém.většinou dělám tuhle buchtu přes zimu,kdy vytahuji zavařené zásoby z léta.no možná by šlo pár višní rozmixovat s vodou a povařit s pudinkem *-)a krém by byl ještě višňovější :-) no ta vaše otázka mě nutí vyzkoušet to,dokud máme višně na stromě :-Dzítra už je zavařím a chci zkusit i marmeládu.
stencon 11. 7. 2007, 13:19
recept vypadá lákavě ale čerstvé višně asi použít nepůjdou že? *-) Asi je nejspíš budu muset zavařit
keltka 18. 7. 2007, 9:05
@stencon tak mi to nedalo a zkusila jsem to z čerstvých višní a je to ještě lepší!! (Y)na tu šťávu jsem si prostě rozmixovala višně,teklo z toho hodně štavy a nechala jsem tak i kousky,aby to bylo ještě víc višňovatější.DOBROTA (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie