(recept
si oblíbilo 8 návštěvníků)
Francouzské palačinky - sladké
Potřebné ingredience
CCA NA 25 PALAČINEK:
200g hladké mouky
200g polohrubé mouky
5 vajec
2 polévkové lžíce oleje
1 polévková lžíce rumu (kvůli aroma)
1/2 litru mléka + 1 sklenka vody
špetka soli
1 sáček vanilkového cukru
šťáva z 1 citronu nebo pomeranče
Postup přípravy
PŘÍPRAVA:
Do mísy si dáme všechnu mouku, přidáme vejce a špetku soli. Těsto spracujeme lžící a přidáme mléko a sklenku vody. S připravenou hmotou pracujeme rychle aby se nám v těstě neobjevili hrudky (použijte elektrický šlehač). Až bude těsto uhnětené přidáme rum, olej a šťávu z citronu popřípadě z pomeranče.
když těsto bude pořád husté zředíme mlékem.
TEPELNÉ SPRACOVÁNÍ:
Připravíme si pánev - nejlépe teflonovou - a nalijeme trochu oleje, na pánev kápneme trochu těsta a až se začne kapka smažit poznáme, že je olej dostatečně rozpálený. všechny palačinky osmahneme z obou stran a mouhou se podávat, třeba s marmeládou a nakonec posypeme vanilkovým cukrem!!
BON APETIT - DOBROU CHUŤ
Do mísy si dáme všechnu mouku, přidáme vejce a špetku soli. Těsto spracujeme lžící a přidáme mléko a sklenku vody. S připravenou hmotou pracujeme rychle aby se nám v těstě neobjevili hrudky (použijte elektrický šlehač). Až bude těsto uhnětené přidáme rum, olej a šťávu z citronu popřípadě z pomeranče.
když těsto bude pořád husté zředíme mlékem.
TEPELNÉ SPRACOVÁNÍ:
Připravíme si pánev - nejlépe teflonovou - a nalijeme trochu oleje, na pánev kápneme trochu těsta a až se začne kapka smažit poznáme, že je olej dostatečně rozpálený. všechny palačinky osmahneme z obou stran a mouhou se podávat, třeba s marmeládou a nakonec posypeme vanilkovým cukrem!!
BON APETIT - DOBROU CHUŤ
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé