Tvarohová bábovka v mikrovlnce + dva další recepty na dezerty z mikrovlnky
Potřebné ingredience
ingredience jsou pro nádobu o objemu cca 800 ml, pro větší přizpůsobte množství a dobu pečení:
80 g Hery * 3 vejce * 80 g cukru * 1 vanilkový cukr * 250 g měkkého tvarohu (ve vaničce) * 80 g hrubé mouky nebo krupice * 1 lžička prášku do pečiva * ovoce - hrušky, jablka, nebo úplně vynechat.
Postup přípravy
Tuto buchtu jde dělat v jakékoli nádobě vhodné do mikrovlnky, já mám teda speciální na buchty, z uvedeného množství byla plná tak do půlky. samozřejmě pak nemá kůrku, ale je straašně dobrá - hlavně s těma hruškama.. je taková kyprá a hlavně dietní:-)
objem nádoby změříme tak, že do ní nalijeme vodu a pak ji přelijeme do odměrky a tím zjistíme, jaký má objem:-)
jinak recept určitě jde použít i na normální bábovku pečenou v troubě.
toto je moje forma - objem cca 1,2 litru
Vídeňská bábovka
3 žloutky * 1,5 dcl studené vody * 1,5 dcl oleje ****3 bílky * 15 dkg hladké mouky * 15 dkg mletého cukru * 2 vrchovaté lžíce holandského kakaa * 2/3 balíčku prášku do pečiva
Nejdřív rozmícháme žloutky, vodu a olej. Do tohoto základu vmícháme směs z mouky, části cukru, kakaa a kypřicího prášku. Nakonec dáme sníh z bílků části cukru. Vlijeme do formy a dle výkonu trouby pečeme 7-10 minut ( v troubě s max. výkonem 750W 10 minut). po úplném vychladnutí vyklopíme a dozdobíme.
recept na dort z mikrovlnky - výsledný objem je cca 900 ml - dle množství použitého ovoce.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé