(recept
si oblíbilo 7 návštěvníků)
MEDOVÉ ŘEZY

Potřebné ingredience
Těsto:
200 g moučkového cukru
3 vejce
3 lžíce medu
70 g másla
půl lžičky jedlé sody
500 g hladké mouky
Krém:
500 g másla
250 g moučkového cukru
500 ml mléka
vanilkový cukr
3 vanilkové pudinky
čokoládová poleva
Postup přípravy
Vejce, cukr, med a máslo mícháme nad párou do zhoustnutí. Přidáme jedlou sodu a znovu mícháme do zhoustnutí. Horké těsto vmícháme do mouky a vypracujeme. Vychladlé těsto rozdělíme na 4 díly.
Každý plát, velikosti velkého plechu, upečeme zvlášť na pečícím papíru. Upečené, vychladlé pláty plníme slabou vrstvou džemu a krémem.
Povrch zdobíme čokoládovou polevou.
Příprava krému:
Máslo s cukrem šleháme do pěny. Mléko s vanilkovým cukrem a pudinkem za stálého míchání vaříme do zhoustnutí. Necháme vychladnout a po troškách vmícháme do másla.
Příprava krému:
Máslo s cukrem šleháme do pěny. Mléko s vanilkovým cukrem a pudinkem za stálého míchání vaříme do zhoustnutí. Necháme vychladnout a po troškách vmícháme do másla.
Každý plát, velikosti velkého plechu, upečeme zvlášť na pečícím papíru. Upečené, vychladlé pláty plníme slabou vrstvou džemu a krémem.
Povrch zdobíme čokoládovou polevou.
Příprava krému:
Máslo s cukrem šleháme do pěny. Mléko s vanilkovým cukrem a pudinkem za stálého míchání vaříme do zhoustnutí. Necháme vychladnout a po troškách vmícháme do másla.
Příprava krému:
Máslo s cukrem šleháme do pěny. Mléko s vanilkovým cukrem a pudinkem za stálého míchání vaříme do zhoustnutí. Necháme vychladnout a po troškách vmícháme do másla.
Smazat recept
Chcete opravdu smazat recept?
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

jitulka78
(upraveno)
17. 11. 2009, 21:23



nahlásit

Ilonáček
(upraveno)
17. 11. 2009, 20:32






nahlásit

lumka
(upraveno)
17. 11. 2009, 18:30
chtěla bych se zeptat,jest-li toto jde upéct tak víc jak týden před Vánocema a mít uložené kde
chtěla ybch to až přímo na svátky,ale nebudu mít tolik času to dělat čerstvé,náplň bych udělala asi 2 dny před.Prosím o zkušenost


nahlásit
Zrušený účet
(upraveno)
17. 11. 2009, 21:07
@lumka
MÁM VYZKOUŠENÉ ŽE TO VYDRŽÍ TÝDEN V LEDNIČCE,A JSOU SUPER,VĚTŠINOU SE STANE ŽE DO DVOU DNŮ JE U NÁS BUCHTA PRYČ ,NEBOJTE SE TOHO A NECHTĚ JE V CHLADU IVA
nahlásit

plamenek
(upraveno)
17. 11. 2009, 20:41
@lumka
určitě,známá to peče léta na vánoce,ty placky jsou po upečení tvrdé jako prkno,tak se nelekněte,uložte i s pečícím papírem na sebe a do krabice nebo igeliťáku.Změknou až po namazání krémem a polití polevou,pak krájí na malé kosočverečky.Jsou výborné.
nahlásit