(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
Opilá blumová bábovka
Potřebné ingredience
2 hrnky moučkového cukru, 2 hrnky polohrubé mouky, 2 citróny, 1/2 hrnku griotky nebo rumu, 1/2 hrnku oleje nebo másla, 1 vanilkový cukr, 1 prášek do pečiva, 15 blum
Postup přípravy
Blumy vypeckujeme a nakrajíme na čtvrtky.
Vymačkáme dva citróny, šťávu nalijeme do hrnku a hrnek dolijeme griotkou nebo rumem.
Blumy dáme do nádoby, zalijeme citrónovou šťávou s alkoholem a necháme odstát. Čím déle tím lépe (např. přes noc v lednici).
Pekáč vytřeme máslem nebo olejem a vysypeme strouhankou.
Všechny ingredience (včetně citrónové šťávy s alkoholem) smícháme a důkladně promícháme.
Vzniklé řídké těsto nalijeme do pekáče a blumy rovnoměrně vyskládáme do pekáče slupkou dolu.
Pečeme při cca 160 stupních dokud není hotová (cca 20 min).
Vymačkáme dva citróny, šťávu nalijeme do hrnku a hrnek dolijeme griotkou nebo rumem.
Blumy dáme do nádoby, zalijeme citrónovou šťávou s alkoholem a necháme odstát. Čím déle tím lépe (např. přes noc v lednici).
Pekáč vytřeme máslem nebo olejem a vysypeme strouhankou.
Všechny ingredience (včetně citrónové šťávy s alkoholem) smícháme a důkladně promícháme.
Vzniklé řídké těsto nalijeme do pekáče a blumy rovnoměrně vyskládáme do pekáče slupkou dolu.
Pečeme při cca 160 stupních dokud není hotová (cca 20 min).
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Akrim84
(upraveno)
22. 11. 2010, 12:38
bez vajíček?
Ilonáček
(upraveno)
17. 11. 2009, 20:11