(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
Božské a hlavně jednoduché lívanečky podle Nigelly Lawson
Potřebné ingredience
2 větší (nebo 3 menší) vejce, vanička tvarohu(250g), trošku nastrouhané kůry z chemicky neošetřenéhocitronu nebo pomeranče, vanilková esence( přírodní, ne chemie), 2PL cukru krupice, asi 5PL hladké mouky, 250g čerstvých jahod, hnědý cukr dle chuti, ocet balsamico, javorový sirup (nemusí být)
Postup přípravy
Jahůdky si pokrájíme na kousky, zasypeme troškou hnědého cukru a zakápneme pár kapkami balsamico octa (ten je velice důležitý, dá jahodám fantastickou chuť!!!)
Oddělíme si žloutky od bílků, přidáme k nim cukr krupici, kůru z citrusu, pár kapek vanilkové esence(vozím si jí z Anglie, ale dá se sehnat třeba v Culinarii ve Skořepce - tip pro Pražáky).Prošleháme - hezky růčo, klidně jen lžící, žádné stroje nejsou potřeba.
Potom přidáme vaničku tvarohu, kupuji v Normě nízkotučný, sice je německý, ale utěšuji se, že je jistě
z českého mléka, navíc je velice jemný a na chuti nepoznáte, že je bez tuku.Určitě nepoužívejte tvaroh kostku, balený ve stříbře.Ten je super na pečení, ale jemné lívanečky neumí.:))))
Zamícháme,přidáme hladkou mouku - bajvočko tak asi 5 lžic a hezky vymícháme.
Bílky, které jsme měli stranou jen tak prošleháme vidličkou, zase bez strojů, stačí, když hezky zbělají, není potřeba dělat sníh (ale klidně můžete, když se vám chce).
Přidáme k těstíčku a pěkně mícháme, aby se vše spojilo v hlaďounké těstíčko.
Rozpálíme pánev - teflonovou a hezky bez tuku na sucho opékáme.Nezoufejte když budou lívanečky každý jiný, chuťově jsou božské,uvnitř zůstanou nádherně vláčné a chutnají skoro jako cheesecake!
Na lívanečky nandáme jahůdky, kdo chce může pokapat ještě javovrovým sirupem a baštíme a slastně vzdycháme.
Doporučuji dělat tak z dvojité dávky, je to vážně ňamka.
Celé to trvá asi tak 15 minut, takže báječné nedělní překvápko pro rodinku k snídani!:)))
Dobrou chuť, až je zase budu dělat, (máme je skoro každý víkend) nafotím postup, pokud zase nezapomenu.
Tenhle recept jsem ochutnala v Anglii a poté jsem viděla v TV Nigellu Lawson (je to úžasná anglická kuchařka, původně novinářka), jak na ně dává recept, tak ho tu uvádím!:))))
Oddělíme si žloutky od bílků, přidáme k nim cukr krupici, kůru z citrusu, pár kapek vanilkové esence(vozím si jí z Anglie, ale dá se sehnat třeba v Culinarii ve Skořepce - tip pro Pražáky).Prošleháme - hezky růčo, klidně jen lžící, žádné stroje nejsou potřeba.
Potom přidáme vaničku tvarohu, kupuji v Normě nízkotučný, sice je německý, ale utěšuji se, že je jistě
z českého mléka, navíc je velice jemný a na chuti nepoznáte, že je bez tuku.Určitě nepoužívejte tvaroh kostku, balený ve stříbře.Ten je super na pečení, ale jemné lívanečky neumí.:))))
Zamícháme,přidáme hladkou mouku - bajvočko tak asi 5 lžic a hezky vymícháme.
Bílky, které jsme měli stranou jen tak prošleháme vidličkou, zase bez strojů, stačí, když hezky zbělají, není potřeba dělat sníh (ale klidně můžete, když se vám chce).
Přidáme k těstíčku a pěkně mícháme, aby se vše spojilo v hlaďounké těstíčko.
Rozpálíme pánev - teflonovou a hezky bez tuku na sucho opékáme.Nezoufejte když budou lívanečky každý jiný, chuťově jsou božské,uvnitř zůstanou nádherně vláčné a chutnají skoro jako cheesecake!
Na lívanečky nandáme jahůdky, kdo chce může pokapat ještě javovrovým sirupem a baštíme a slastně vzdycháme.
Doporučuji dělat tak z dvojité dávky, je to vážně ňamka.
Celé to trvá asi tak 15 minut, takže báječné nedělní překvápko pro rodinku k snídani!:)))
Dobrou chuť, až je zase budu dělat, (máme je skoro každý víkend) nafotím postup, pokud zase nezapomenu.
Tenhle recept jsem ochutnala v Anglii a poté jsem viděla v TV Nigellu Lawson (je to úžasná anglická kuchařka, původně novinářka), jak na ně dává recept, tak ho tu uvádím!:))))
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé