(recept
si oblíbilo 29 návštěvníků)
Červená řepa
Potřebné ingredience
Červená řepa, měla jsem jí přes 8kg neloupané, křen. Nálev: 3,8 l vody, 1,2 l octa, 14 dkg soli, 18 dkg cukru, 5 ČL fenyklu a stejně anýzu, nálev svařit, přecedit a ještě teplým zalívat řepu ve skleničkách.
Postup přípravy
Řepu si uvaříme, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Já jsem si udělala večer a dala do chladna a druhej den akorát zavařila. Na dno skleničky dáme asi 3-4 kolečka křenu, namačkáme řepu a nahoru zase křen. Zalijeme do třičtvrtě nálevem, zavíčkujeme a zavaříme na 80 stupňů 10 - 15 minut. Já zavařuju v horkovzdušné troubě. Řepa se musí aspoň 14 dní naležet a pak už je moc dobrá. Na těch zhruba 8kg řepy nálev vyjde a ještě mě i trochu zbyl.
Před zavařením...
Nálev před scezením...
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
plamenek
(upraveno)
23. 8. 2016, 19:19
Dělám hodně podobně,jen křen nastrouhám dovnitř,zaleji nálevem a nechám přes noc,ráno dám do sklenic a sterilizuji.
Nadys
(upraveno)
3. 8. 2016, 18:10
lidare
(upraveno)
11. 10. 2013, 13:39
taky jsem dělala,ale příště udělám jak vy,nechám v nálevu do rána
Zmolda
(upraveno)
12. 10. 2013, 12:40
@lidare
Já nechávám přes noc jen tu nakrájenou řepu, zalívám horkým nálevem až druhý den letos jsem dělala 20kg, tak abych u toho nestála celej den, tak den předem nakrájím a druhej den dávám do sklenic a zalívám nálevem a zavařuji.
Lukýšek
(upraveno)
9. 8. 2013, 12:05
Tak už zavařuju. Jen jsem přidala trochu cukru navíc, nálev se mi zdál málo sladký. Tak za 14-dní okoštuju. Tak opravdu je to velká bašta. Moc děkuji za receptík.
Zmolda
(upraveno)
12. 10. 2013, 12:40
@Lukýšek
Nemáte zač, hlavně že chutná
kAČULINDA
(upraveno)
22. 8. 2012, 12:31
Moc děkuji za rychlí a jednoduchý recept Vše vyšlo na jedničku a řepa je moooc dobrá Katka a děti
Zmolda
(upraveno)
23. 8. 2012, 11:14
@kAČULINDA
to jsem ráda, že chutná
Lukrato
(upraveno)
27. 10. 2011, 14:15
Právě mi klokotají 4 hrnce s řepou, vařím 9 bulev a chtěla bych se zeptat, jak dlouho je mám vařit? Máme rádi spíše tužší, "křupavou" řepu, ne takové to bláto...Můžete mi, prosím, poradit, jak dlouho ji mám vařit, aby byla "al dente" ?
ivetanicky
(upraveno)
9. 3. 2011, 19:01
Právě jsem skončila s poslední várkou Jedna sklenice mi po obrácení tekla tak jsme hned ochutnali Už teď je super Děkujeme za bezva receptík Iveta
souckovaluca
(upraveno)
18. 9. 2010, 17:54
Dobrý den, mohu se zeptat,jak to zavařujete v té horkovdušné troubě?Taky mám tak bych to chtěla vyzkoušet,ale vůbec nemám zkušenost,tak proto se ptám.Děkuji Lucka
Zmolda
(upraveno)
18. 9. 2010, 20:31
@souckovaluca
Luci, dám na plech starou plínku, postavím naplněné a zavřené sklenice víčkama nahoru, zaliji teplou vodou, tak aby to byl plnej plech, aspoň 2cm, aby byly sklenice ponořený. Troubu si předtím roztopím na horkovzduch na 250, až je nahřátá, dám plech se sklenicemi a jak jdou bublinky uvnitř sklenic, tak stáhnu na 80 stupňů a nechám 10 minut. Potom obracím na ručník horké sklenice dnem vzhůru, aby se pěkně zatáhly.Další várku dám do toho vařícího plechu a postup opakuji. Snad je to napsáno srozumitelně, zavařuji tak vše a nebyl nikdy problém
souckovaluca
(upraveno)
20. 9. 2010, 12:58
@Zmolda
Moc děkuji, právě jdu na to,tak snad se zadaří.