Takový malý sumeček :o)
Potřebné ingredience
pro kamaráda rybáře jsem dělala sumce, přál si aby byl trochu větší a tak si dnes odvezl 90 cm dlouhého macka. Málem jsem na něj nesehnala vhodnou podloužku a tak hrozilo, že si ho bude muset odvézt i s jídelním stolem na kterém jsem ho dělala :o)
...
...
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
akin77
(upraveno)
18. 11. 2009, 9:51
Bublix
(upraveno)
18. 11. 2009, 12:30
@akin77
federka
(upraveno)
17. 11. 2009, 14:27
Tak to je teda pořádnej "macek",překrásná práce
Bublix
(upraveno)
18. 11. 2009, 12:30
@federka
děkuji
beckovka
(upraveno)
16. 11. 2009, 14:45
Bublix
(upraveno)
17. 11. 2009, 7:39
@beckovka
darinka30
(upraveno)
16. 11. 2009, 9:44
ze maly??ten ale je!!!super...
Bublix
(upraveno)
16. 11. 2009, 14:43
@darinka30
děkuji
Ilonáček
(upraveno)
15. 11. 2009, 20:31
Bublix
(upraveno)
16. 11. 2009, 14:43
@Ilonáček
IJohny
(upraveno)
15. 11. 2009, 14:20
pěknej drobeček
Bublix
(upraveno)
15. 11. 2009, 15:58
@IJohny
děkuji
jazavka
(upraveno)
15. 11. 2009, 11:08
...perfektny...
Bublix
(upraveno)
15. 11. 2009, 15:58
@jazavka
děkuji
machoň
(upraveno)
15. 11. 2009, 11:00
chtěla jsem vás poprosit (jestli je to možné ) o recept a o postup. Sumec je super a já bych se také pokusila . Předem děkuji .
Bublix
(upraveno)
15. 11. 2009, 16:18
@machoň
těsto je podle receptu Dáši V. (onasi) - mramorové, dva plechy každý z dvojité dávky. Upečené pláty si položíte za sebe a podle potřeby ještě délku nastavíte z okrojků. Pak pláty proříznete a promažete krémem, já použila krém ze salka - jedno salko cca 1 a 1/2 vaříte v uzavřené plechovce, ono krásně zkaramelizuje. Po úplném schladnutí otevřete a vyšleháte s jedním máslem (250g) do hladkého krému. Na krém jsem ještě dala mandarinky, ale výborný je i s banánem nebo i samotný. Pak seříznete všechny ostré okraje korpusu tak aby se hezky zakulacoval a konečný tvar dotvarujete punčovinou (rozdrobené okrojky korpusu hňácáte se zbylým krémem a marmeládou do tvárné hmoty). Nakonec celého sumce potřete marmeládou a potáhnete hmotou. Já používám tento recept s kterým jsem velice spokojená: 200g sušeného polotučného mléka, 200 g cukru moučka, 1 panák likéru amareto (lze nahradit panákem vody spolu s mandlovým aroma), 20 g rozpuštěného tuku omega, 1 bílek. Na sumce jsem potřebovala dvě dávky a zadělávala jsem v domácí pekárně, lze to ale i ručně, jen to dá víc práce. Z hmoty si nechte kousíček neobarvený a kousíček obarvěte na černo aby jste měla na oči, zbytek hmoty obarvěte na zeleno. Já používám speciální barvy do potahovacích hmot wilton, ale lze obarvit i obyčejnými potravinářskými barvami, např. značka kovandovi, která se dá sehnat např. v Tescu (pytlík stojí cca 7 kč a koupila bych asi tak tři + 1 na konečnou úpravu). Hmotu barvím opět v dom.pek, je to docela fuška. Pokud barvíte obyč potravinářskýma barvama tak je rozmýchejte v trošičce vody, ale ne moc aby se vám hmota nerozhňácala. Potahování je už jednoduché, já jsem nepotahovala celého z jednoho plátu, ale ze tří, protože byl sumec dlouhatánskeja nebylo to skoro poznat, chce to jen důkladně zahladit spoje. No a pak už jen trpělivost a modeloivat hubu
Bublix
(upraveno)
15. 11. 2009, 15:58
@Bublix
fousy, oči, ploutve... Hřbetní ploutev je ze dvou trojúhelníků mezi které jsem dala párátka aby dobře držela na hř¨betu a aby se nekroutila do stran. Nakonec jsem si rozředila trochu zelené barvy s alkoholem (já používám slivovici) a houbičkou ho celého (kromě hlavy) potupovala. Pokud máte ještě nějaký dotaz tak se ptejte :o)
HHaannuullee
(upraveno)
15. 11. 2009, 8:12
super
Bublix
(upraveno)
15. 11. 2009, 9:24
@HHaannuullee
děkuji
miska.plyska
(upraveno)
15. 11. 2009, 7:26
super
Bublix
(upraveno)
15. 11. 2009, 9:25
@miska.plyska
děkuji
gonzar
(upraveno)
15. 11. 2009, 0:19
Moc pěkný.
Bublix
(upraveno)
15. 11. 2009, 15:59
@gonzar
děkuji
Katuš B.
(upraveno)
14. 11. 2009, 22:38
To je tedy macínek a povedený , nechtěla bych ráno lést do místnosti kde byl
Bublix
(upraveno)
15. 11. 2009, 15:59
@Katuš B.
no u nás se ho leknul syn, večer usnul dřív než jsem ho vytvořila a pak tam ráno stál vykulenej
trukska
(upraveno)
14. 11. 2009, 21:37
Fíha, to je macík to se ani nevešel do lednice, co?
Bublix
(upraveno)
14. 11. 2009, 21:54
@trukska
To teda nevešel. Ještě že je teď venku zima, tak mohl zůstat do rána na stole při otevřeném okně
liba1963
(upraveno)
14. 11. 2009, 21:14
No tak to je teda macek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!A ještě tak povedený!!!!!!!!!
Bublix
(upraveno)
14. 11. 2009, 21:54
@liba1963
Děkuji
cherba
(upraveno)
14. 11. 2009, 21:14
To je tedy MACEK
Bublix
(upraveno)
14. 11. 2009, 21:55
@cherba
To tedy je, ale teď už asi teda není