Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 15 návštěvníků)

Honzovské buchty - jako z pohádky

0.0
Honzovské buchty - jako z pohádky

Potřebné ingredience

60 dkg polohrubé mouky, 1 kostka droždí, 20 dkg rozpuštěného másla (necháme si tak 1/4 až 1/5 na pomazávání), 5 lžic cukru, 350 ml mléka, 2 vejce + 1 žloutek, slabou lžičku soli, 1 vanilkový cukr, 1 lžíce rumu, 2 lžičky citronové kůry.

Postup přípravy

Připravíme si kvásek - do 1/2 hrnku vlažného mléka rozdrobíme droždí a přidáme 2 lžíce cukru a hrst mouky a necháme vyběhnout. Kvásek přidáme ke zbylé mouce, přidáme vejce, zbývající cukr, sůl, máslo, lžíci rumu, citronovou kůru a vanilkový cukr a uhněteme těstíčko - dokud se nelepí na stěny. Necháme v teple cca 1 hodinku kynout. Pak z mísy lžící udlabáváme kousky a plníme je tvarohovou, makovou či povidlovou náplní - klademe na vymazaný pekáč a každou zvlášť ještě hodně potřeme máslem. Necháme ještě 1/4 hodinky kynout a pečeme při 180 st. asi 3/4 hodiny do zlatova. Upečené pocukrujeme.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Ilonáček 15. 11. 2009, 20:56
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
ERMÍNA 15. 11. 2009, 14:39
vypadá to dobře,jen nechápu ten rum :^)v přísadách ho máte,ale v postupu už ne a ten vanilkovej cukr taky ne ;-) ;-) ;-)to přijde do těsta,či kam *-) *-) *-) ;-) ;-) :-p (L)
Sebesta 15. 11. 2009, 14:49
@ERMÍNA Jo, do těsta, omlouvám se, zapomněla jsem to napsat do postupu, ale už jsem to napravila... to jsou jen takové vylepšennosti pro vůni a tak ;-)
ERMÍNA 15. 11. 2009, 14:55
@Sebesta moc díky,určitě je vyzkouším ;-) ;-) (L)
Sebesta 16. 11. 2009, 10:41
@ERMÍNA Tak ať se povedou (L)
žingi 15. 11. 2009, 14:41
@ERMÍNA rum a vanilkáč se dává do tvarohu,nečetla jsem recept co tu je,ale do těsta se nedává ;-) ;-) ;-) (Y)
Sebesta 15. 11. 2009, 14:43
@žingi No já ho do toho těsta dávám, je takové voňavější ;-)
žingi 15. 11. 2009, 14:45
@Sebesta jen ta kůra by tam měla přijít ;-) ;-) ;-)ale já si vždy koupím citron a zapomenu nastrouhat.Naposled,když jsem dělala kynuté,jsem si ho dokonce i umyla a stejně zapoměla nestrouhat ;-)
Sebesta 15. 11. 2009, 14:46
@žingi No já většinou taky - proto jsem na to i při tom psaní receptu - z hlavy - zapomněla taky ;-)
Sebesta 15. 11. 2009, 14:40
@ERMÍNA Jéééžiš, no vidíte, hned to napravím.... omlouvám se.
domula 15. 11. 2009, 14:28
Tak jsem se v tom receptu pěkně zamotala. Připravovala jsem podle postupu přípravy. Pak jsem si všimla, že v přísadách je ještě rum, kůra a vanilkáč, což není v postupu, takže jsem to tam nedala. Já bych si (facky) (facky) (facky) těsto leží u dna a bude zralé tak na hod do dálky. Takž i nadále s kynutým těstem nekamarádím. :-@ :-@ :-@ :'( :'( :'( :'(
ERMÍNA 15. 11. 2009, 14:57
@domula neměla jste studené kvasnice *-)a měla jste dobře propracované těsto? *-)
žingi 15. 11. 2009, 14:34
@domula to ale nevadí,já teda nikdy do kyn.těsta tyto věci nedávám ;-) ;-) ;-) http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=16965&user=34593
domula 15. 11. 2009, 14:46
@žingi No ale celé je to nějaké ztuhlé a zdrclé +o( +o( +o( Já se to prostě nenaučím. Upeču cokoliv a jak jsou tam kvasnice.... +o( +o( :-# :'(
žingi 15. 11. 2009, 14:48
@domula jsem si říkala taky,ale jednou jsem to zkusila (Y)kynuté peču teprve asi4roky ;-) ;-) ;-)taky jsem neměla odvahu dřív ;-) (F) (F) (F)a všešel vám pěkně kvásek,když to máte takové *-) *-) *-)
Sebesta 15. 11. 2009, 14:47
@domula A jaké jste měla kvasnice? *-)
domula 15. 11. 2009, 14:28
Tak jsem se v tom receptu pěkně zamotala. Připravovala jsem podle postupu přípravy. Pak jsem si všimla, že v přísadách je ještě rum, kůra a vanilkáč, což není v postupu, takže jsem to tam nedala. Já bych si (facky) (facky) (facky) těsto leží u dna a bude zralé tak na hod do dálky. Takž i nadále s kynutým těstem nekamarádím. :-@ :-@ :-@ :'( :'( :'( :'(
domula 15. 11. 2009, 14:28
Tak jsem se v tom receptu pěkně zamotala. Připravovala jsem podle postupu přípravy. Pak jsem si všimla, že v přísadách je ještě rum, kůra a vanilkáč, což není v postupu, takže jsem to tam nedala. Já bych si (facky) (facky) (facky) těsto leží u dna a bude zralé tak na hod do dálky. Takž i nadále s kynutým těstem nekamarádím. :-@ :-@ :-@ :'( :'( :'( :'(
Sebesta 15. 11. 2009, 14:45
@domula Jejda, to mě mrzí, nezlobte se.... ale jinak vůbec nevadí, že jste to tam nedala, to jsou jen takové přísady pro vůni a lepší chuť, na konzistenci těsta a jeho vzejití nemají žádný vliv - kvásek vám vzešel dobře?
domula 15. 11. 2009, 14:48
@Sebesta Kvásek vždycky zvládnu, ale jak začnu mordovat to těsto, tak je konec. To mi nenakyne ani kupovaný ;-) ;-) ;-) Asi mě to nemá rádo, či co *-) *-)
Sebesta 15. 11. 2009, 14:52
@domula No jen to pořádně prohňácejte a nechte pak v teplíčku - ideálně k topení a přikrýt utěrkou... *-) a ono to určo půjde, nebojte (F)
žingi 15. 11. 2009, 14:49
@domula to chce jen hňousat a hňousat až se těsto nelepí na mísu a vařechu (F) (F) (F) (kocka)
domula 15. 11. 2009, 14:52
@žingi Myslím, že budu raději jezdit na buchty k Vám ;-) ;-) ;-)
žingi 15. 11. 2009, 14:56
@domula tak někdy dojeďte,upečeme spolu a pak uvidíte,že to nic není (Y) (Y) (Y) (L)
calexaci 14. 11. 2009, 21:14
(clamp) (clamp) (clamp) Jsou naprosto dokonalé jen je (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (zajic)
Sebesta 14. 11. 2009, 22:21
@calexaci Děkujuuu (L)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie