(recept
si oblíbilo 8 návštěvníků)
croissanty z plundrovaného těsta
Potřebné ingredience
500g hladké mouky, 5g soli, 50g cukru,2 žloutky, sáček sušeného droždí, 250ml vody, 200g másla, náplň podle chuti - nutela, tvaroh, marmoška
Postup přípravy
mouku, sůl,cukr, droždí,žloutky, smícháme s voudou na program nudle (moulinex xxl), necháme 25 minut v chladu odpočinout. Pak rozválíme na plát a do jeho středu na plátky rozprostřeme máslo, zabalíme jako obálkua rozválíme na čtverec a opět složíme do obálky. Necháme hodinu v lednici odpočinout, potom opakujeme rozvalování ještě jednou . Těsto rozdělíme na 4 ks a vyválíme buď obdelník, nebo kolo, rozdělíme na 8 trojúhelníků. Naplníme náplní a rolujeme od širší základny a tvarujeme rohlíky. Potřeme bílkem a necháme ještě na plechu 15 min odpočinout. Pečeme na 220stupňu asi 15 min. ¨Pak už jen pocukrujeme a papkáme. Trochu zdlouhavé ale stojí za TO.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Inkaa
(upraveno)
25. 4. 2016, 15:30
Rozumím tomu dobře, že se zadělané těsto nenechá kynout, pouze se přísady řádně zapracují, aby vzniklo těsto a po 25 minutách v lednici se zpracuje s máslem? Většina receptů je totiž z těsta kynutého a pak se teprve přidává máslo (většinou vyšlehané s 10 dkg hl. mouky) a pokračuje přesně jak píšete. Děkuji, Inka
fialinka
(upraveno)
17. 8. 2011, 9:19
kika chchgcmcgc,chd.cgcmdtkdmgdic,cbcvzck v vuv§uflůvglgzflbuuig§goipí
Jarmila1
(upraveno)
6. 12. 2009, 16:38
.
vevercak78
(upraveno)
30. 11. 2009, 22:15
Ilonáček
(upraveno)
15. 11. 2009, 20:58
calexaci
(upraveno)
14. 11. 2009, 21:16
Ještě k nim a jsou naprosto perfektníííííííííí