(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
KRAL SYRU - Parmazan, vse o parmazanu vcetne receptu na noky se syrovou omackou
Potřebné ingredience
2 dcl smetany (35 % ci mene procentni)
cerstve mlety pepr
nakrajane kostky syru ( 40 g gorgonzoly, 30 g mozzarelly, 30 g scamorsy ci jineho uzeneho syra, 100 gr cesrstveho parmezanu)
cerstve noky ze supermarketu
sekanou petrzelku ci pazitku
na posypani cerstvy parmezan
Postup přípravy
Parmazan - jeho plne jmeno je parmigiano reggiano. Mistem narozeni je oblast Parmy, Reggia, Modeny a Bologne. A cas zrozeni? Tezko rict, ale pry ho tu vyrabeli uz stari Rimane.
Dietetici by tohle mlsani posvetili. Parmazan totiz doporucuji detem ci seniorum, je snadno stravitelny a ma vysoky obsah proteinu, vitaminu, vapniku i fosforu.
A aby ne, jeho vyroba je vsestranne narocna. Zacneme hned od mleka, musi pochazet jedine od krav krmenych vyhradne travou a vojteskou, pricemz na kilo parmazanu je zapotrebi 16 litru mleka. Z nej se pak odstredi jemny tvaroch a zacina ten pravy "kolotoc", na jehoz konci je syr vylisovany do tvaru kola, ktery ceka dlouhe zrani.
Cerstvy parmazan fresco zraje "pouhych" 14 mesicu, stary stravecchio az 5 let. Cim starsi, tim lepsi...
Doporucuji koupit vetsi vysec parmigiana reggiana v neporusenem vakuovem obalu a strouhat ho dle potreby. Po prvnim pouziti, nechte ho v lednici bez folie alespon jeden den. Pak ho zase dobre zabalte do potravinarske folie a uchovavejte v lednici, kde vam vydrzi i 6 mesicu.
Pravy parmazan poznate podle oznaceni parmigiano reggiano, jez se tahne po obvodu bochniku, je tedy videt i na vyseci.
RECEPT: NOKY SE SYROVOU OMACKU (postupne budu pridavat dalsi recepty na prave italske testoviny s fotkami)
Do maleho kastrolku dejte 2 dcl smetany, cerstve mlety pepr a nakrajane kostky syru. Pomalu varte a stale michejte. Po rozpusteni syru pridejte noky, sekanou pazitku ci petrzelku a promichejte. Noky pak prosypejte cerstve nastrouhanym parmazanem.
Dietetici by tohle mlsani posvetili. Parmazan totiz doporucuji detem ci seniorum, je snadno stravitelny a ma vysoky obsah proteinu, vitaminu, vapniku i fosforu.
A aby ne, jeho vyroba je vsestranne narocna. Zacneme hned od mleka, musi pochazet jedine od krav krmenych vyhradne travou a vojteskou, pricemz na kilo parmazanu je zapotrebi 16 litru mleka. Z nej se pak odstredi jemny tvaroch a zacina ten pravy "kolotoc", na jehoz konci je syr vylisovany do tvaru kola, ktery ceka dlouhe zrani.
Cerstvy parmazan fresco zraje "pouhych" 14 mesicu, stary stravecchio az 5 let. Cim starsi, tim lepsi...
Doporucuji koupit vetsi vysec parmigiana reggiana v neporusenem vakuovem obalu a strouhat ho dle potreby. Po prvnim pouziti, nechte ho v lednici bez folie alespon jeden den. Pak ho zase dobre zabalte do potravinarske folie a uchovavejte v lednici, kde vam vydrzi i 6 mesicu.
Pravy parmazan poznate podle oznaceni parmigiano reggiano, jez se tahne po obvodu bochniku, je tedy videt i na vyseci.
RECEPT: NOKY SE SYROVOU OMACKU (postupne budu pridavat dalsi recepty na prave italske testoviny s fotkami)
Do maleho kastrolku dejte 2 dcl smetany, cerstve mlety pepr a nakrajane kostky syru. Pomalu varte a stale michejte. Po rozpusteni syru pridejte noky, sekanou pazitku ci petrzelku a promichejte. Noky pak prosypejte cerstve nastrouhanym parmazanem.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé