Kynuté knedlíky z jemného těsta
Potřebné ingredience
500 g polohrubá mouka, 3 žloutky, 100g másla (hery), 80g práškového cukru, sůl - lžička, 2 dkg droždí, 1/4 l mléka a citronová kůra.
Náplň do knedlí.. švestky, meruně, jahody, borůvky, povidla.. co kdo máte rád!
Postup přípravy
Jsou opravdu mňamózní, jemné a nadýchané!
vykrájené těsto na knedle.. nemusí být nutně celá kolečka.. vykrajuju skleničkou..
vkládám do hrnce na pařáček a mokrou utěrku, kterou mám jednu na to rozpůlenou a vždy ji používám. NIKDY NEVAŘTE VE VODĚ! JAK JE V TĚSTĚ MÁSLO TAK BY SE VÁM ROZVAŘILY!!! Dávám do hrnce 5 - 7 knedlíků vařím na mírném ohni dle náplně. Samozřejmě pod pokličkou.
když je vyndám je potřeba píchnout do něj špejlí aby se nesrazili..
No a pak už sypu. Povidlové skořicí a cukrem. Ovocné strouhaným tvarohem a cukrem. Ale jak kdo má rád!
DOBROU CHUŤ!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé