(recept
si oblíbilo 11 návštěvníků)
Nadýchaný domácí perník-DĚKUJI JANIČCE.RYCHLOVKA
Potřebné ingredience
Předehřejeme si troubu na 170°C a hluboký plech vyložíme pečícím papírem.
Ze všech surovin na perníkové těsto, kromě kypřícího prášku, vyšleháme ve šlehači hladké těsto. Šleháme alespoň 3 minuty. Těsně před koncem lehce všleháme kypřící prášek.
Perníkové těsto nalijeme na připravený plech a zvolna pečeme v předehřáté troubě asi 20 minut.
Můžeme podávat jak ke kávě, tak s vychlazeným mlékem ke snídani.
Postup přípravy
těsto:
cukr krupice 1,5 hrnku
polohrubá mouka 2 hrnky
vejce 2 ks
kypřící prášek do perníku 1 balíček
mléko 2 hrnky
hladká mouka 1 hrnek
olej 0,5 hrnku
koření Medový perník 1/2 balíčku
kakao 1 lžíce
cukr krupice 1,5 hrnku
polohrubá mouka 2 hrnky
vejce 2 ks
kypřící prášek do perníku 1 balíček
mléko 2 hrnky
hladká mouka 1 hrnek
olej 0,5 hrnku
koření Medový perník 1/2 balíčku
kakao 1 lžíce
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
gatema
(upraveno)
23. 1. 2012, 15:36
Dobrý den,perník je skvělej polila jsem ho čokoládou děti to tak mají radi mooooc dobrej
Pavla s
(upraveno)
26. 1. 2010, 19:55
Právě ho peču
kracena
(upraveno)
23. 12. 2009, 21:29
Jéžišííí ten je výbornej....polila jsem ho hotovou polevou od dr.oetkera (ta s kousky oříšků) a zmizel natošup
Vlasta33
(upraveno)
12. 11. 2009, 20:02