(recept
si oblíbili 4 návštěvníci)
Čokomandlové řezy
Potřebné ingredience
Sypká směs: 300 g polohrubé mouky, prdopeč, vanilkový cukr, 50 g nastrouhané čokolády na vaření nebo hořké čokolády, 50 g mletých nebo nasekaných mandlí. Dále pak 3 vejce, 200 g cukru krupice, 150 ml oleje, 60 ml mléka nebo smetany, rum. Na posyp: 50 g nastrouhané čokolády na vaření nebo hořké čokolády smíchané s 50 g mletých nebo nastrouhaných mandlí.
Postup přípravy
Smícháme mouku, prdopeč, vanilkový cukr a nastrouhanou čokoládu s mandlemi. Pořádně promícháme. Ve druhé míse ušleháme vejce s cukrem, postupně přidáme olej a smetanu nebo mléko. Postupně přidáváme suchou směs.
Pečeme 20 minut pna 190 a 200°C. Po vytažení ihned posypeme čokoládou a mandlemi.
Poprvé byla buchta suchá, podruhé jsem přidala rum pro zvláčnění.
Pečeme 20 minut pna 190 a 200°C. Po vytažení ihned posypeme čokoládou a mandlemi.
Poprvé byla buchta suchá, podruhé jsem přidala rum pro zvláčnění.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Zdislavka
(upraveno)
10. 12. 2011, 19:28
Milá Gábi, je to mňamka!!! Právě jsem upekla: rychlé a výborné!!! Dala jsem trochu víc smetany a je krásně měkkoučká a vláčná. Díky za recept!! S pozdravem Markéta S.
nahlásit
Ilonáček
(upraveno)
12. 11. 2009, 8:49
nahlásit