(recept
si oblíbilo 16 návštěvníků)
Zapečená jablka s pudinkem a sněhem
Potřebné ingredience
5 jablek, van. pudink, 0,5 l mléka, 2 lžíce pískového cukru, 2 vejce, lžičk amleté skořice, vanilkový cukr, 2 lžičky nasekaných ořechů, máslo na vymazání mísy
Postup přípravy
Jablka omyjeme, oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na plátky. Připravíme klasický vanilkový pudink, osladíme cukrem a do uvařeného přidáme žloutky (pokud nedáváme dětem přidáme 2 lžičky rumu). Necháme vyhladnout. Připravíme si sníh z bílků, osladíme vanilkovým cukrem. Mísu vymažeme máslem, naklademe nakrájená jablka, posypeme skořicí, dáme vychladlý pudink, lžíci navrstvíme sníh, posypeme ořechy a dáme do vyhřáté trouby péct. Pečeme do zlatova. Podáváme jak teplé tak studené. Mňam
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Ilonáček
(upraveno)
12. 11. 2009, 9:08