(recept
si oblíbilo 418 návštěvníků)
ABSOLUTNĚ NEJLEPŠÍ ZAPEČENÉ KOTLETY CO ZNÁM - vhodné i pro velký počet osob,kdy není čas "stát u plotny"
Potřebné ingredience
4 vepřové kotlety, 1 šlehačka, máslo, tvrdý sýr (asi 15dkg), sůl, pepř
Postup přípravy
Vepřové kotlety (můžou být i s kostí) naklepeme, jemně nasolíme a z jedné strany jemně opepříme. Pekáček si vymažeme máslem i po stranách, naukládáme kotlety (nejlépe ať se moc nepřekrývají), nastrouháme na ně tvrdý sýr, a celé zalijeme celou šlehačkou. Pečeme tak na 165 - 170st. přibližně hodinku a něco. Záleží, jakou máte troubu - někdy už povrch díky sýru trochu více zlátne, a šlehačka ještě není vypečená, proto je dobré tím šlehačkovým výpekem potřít ten povrch, aby vznikla jako nová vrstva, a ta původní se tolik nepřipekla. Je to naprostá bomba. Tento recept existuje i s bramborem najednou, ale já to tak nedělám, neb se mi zdá, že brambory vezmou masu i sýru na chuti. TENTO RECEPT DĚLÁM VŽDY, KDYŽ ČEKÁM VÍCE LIDÍ, PROTOŽE SE NA MASO CHODÍM OPRAVDU JEN KOUKAT :-))) NENÍ POTŘEBA S TÍM VÍCE DĚLAT. Když chcete kotlet dělat více, je vhodné je rozdělit do 2 pekáčků, nebo na plech, a samozřejmě násobit množství šlehačky a sýra. NEZNÁM NIKOHO, KOMU BY TATO MŇAMKA NECHUTNALA :-) :-) Tak dobrou chuť.

Stihla jsem je nafotit před vložením do trouby :-) Pak už nebyla šance...
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

klokan11
(upraveno)
30. 9. 2016, 22:51


nahlásit
Magelová
(upraveno)
12. 9. 2016, 14:08
Kotlety také dělám a dáván pouze šlehačku v papírovém obalu ta obyčejná, jídlo je pěkně mastné,jednou jsem dala v kelímku a také se mi srazila.
nahlásit
PetraRol
(upraveno)
11. 9. 2016, 21:22


nahlásit

evicela
(upraveno)
11. 9. 2016, 11:21
já dělám trošku jinak a
, pekáč vymažu hodně máslem, na dno cibuli na kroužky, na cibuku nakořeněné plátky masa dle chuti, na maso plátky brambor, to celé zalít šlehačkou a zakryté peču do měkka, potom odkryji hojně zasypu sýrem( ne eidam ale kvalitnější aby se dobře roztekl, může být část i niva) a dopeču do zlatova, je to výborné, aby to bylo barevnější lze dát mezi brambory i plátky barevné papriky apod

nahlásit
Koko mako
(upraveno)
11. 9. 2016, 10:51
Tak mám akorát v troubě a ...také se mi šlehačka srazila
Dala jsem Kunín 33%..Vše je přesně podle receptu,tak nevím


nahlásit
petrikova2014
(upraveno)
19. 1. 2014, 15:21
vÝBORNÝ OBÍDEK

nahlásit

jankalo
(upraveno)
12. 1. 2014, 20:43
Vynikajúce, veľmi nám chutili. A bezprácne, určite budem tento recept opakovať. Vďaka za recept.




nahlásit
laskonka333
(upraveno)
10. 1. 2014, 12:17



nahlásit

novackova
(upraveno)
10. 1. 2014, 12:02




nahlásit
speedtrans
(upraveno)
10. 1. 2014, 11:00
Já, tento recept dělám s kuřecíma paličkama a přidávám plátky česneku.
nahlásit
P.A.V.L.A
(upraveno)
6. 1. 2014, 18:45



nahlásit

nasta77
(upraveno)
6. 1. 2014, 18:33


nahlásit
Zrušený účet
(upraveno)
4. 12. 2012, 18:55
Proč se mi ta šlehačka srazila?

nahlásit

romitka
(upraveno)
6. 12. 2012, 19:17
@
Podle mě se to srazilo proto,že jste měla šlehačku jen 12%.Musí být vždy 30% nebo i více.
nahlásit
JPaukro
(upraveno)
5. 10. 2016, 15:24
@romitka
Já jsem dala 33% a taky se mi srazila
nahlásit
Vera N
(upraveno)
16. 5. 2012, 17:15



nahlásit
manhartici
(upraveno)
14. 12. 2011, 8:01
RYCHLÉ, DOBRÉ, DĚKUJI









nahlásit

petrahsch
(upraveno)
24. 10. 2011, 14:30
výbornej recept, moc jsme si pochutnali


nahlásit

HedvikaSibyla
(upraveno)
7. 5. 2011, 13:03
U nás už léta oblíbený recept. Často dělám tak, že na spodek dám brambory na kolečka, je to pak ještě větší rychlovka. Největší mňamka jsou ty brambory, maso bych vůbec nemusela, i když jsme masová. Manžel má rád bez sýra. Dělávali jsme i s kolečky cibule na spodku a říkalo se tomu Kovářské kotlety.

nahlásit

nataluska2
(upraveno)
7. 5. 2011, 12:41
parádní!!!jednoduché moc dobré




nahlásit

Pavlice
(upraveno)
27. 3. 2011, 12:26
Kačko,tak jsem dneska přemýšlela,co udělat z kotlet a padnul mi do oka tvůj recept....jen jsem si ho trochu upravila - maso posypala pórkem,pokladla uzeným bokem s barevným pepřem,pak plátky sýru a šlehačka...a výsledek?
vynikající....k tomu jsem udělala hranolky - vlnky - do trouby a rodinka se olizuje...dokonce i náš
nimra už má snědenou kotletu a dožvýkává hranolky
je to rychlovka,nenáročná,u nás už má v jídelníčku své místo


















nahlásit
bleška 55
(upraveno)
20. 3. 2011, 19:37
Pěkný večer, tento recept je u nás velice oblíbený. Je to opravdu mňamka a hlavně se toho nemusím všímat. Již jsem dělala i z kuřecích řízků nebo plátků z krkovičky. A když mám doma steril.žampiony, tak přidám, nebo angl.slaninu nebo i šunku. No prostě dá se ještě něčím doplnit. Bezva jídlo!! Zdraví Jana



nahlásit