Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbil jeden návštěvník)

JABLEČNÝ KOLÁČ DLE JAMIEHO OLIVERA

0.0
JABLEČNÝ KOLÁČ DLE JAMIEHO OLIVERA

Potřebné ingredience

Těsto: 500g hl. mouky, 100g moučkového cukru, 250g másla, 2 celá vejce, kůra z půlky citronu a trochu mléka asi 3 lžíce.

Ovoce: 2 větší jablka, hrst mražených ostružin /já dala rybíz/, kandovaný zázvor

Postup přípravy

Mouku a cukr prosít, přidat změklé nastrouhané máslo, vejce, citron. kůru a mléko. Zpracujeme těsto, které necháme asi půl hodiny odpočinout.

Jablka zbavíme jadřinců, nakrájíme na měsíčky a dáme do misky do které přidáme ostružiny /rybíz, maliny/ a kandovaný zázvor / já ho neměla, tak jsem nastrouhala oříšek čerstvého a přidala hrst krupicového cukru/ a všechno promíchat!!! Cukr dejte dle Vaší chuti - podle toho jak jsou kyselá jablka.

Těsto rozválíme a dáme do formy, těsto by mělo trochu přesahovat přes okraje - vsypeme jablka na které dáme 3 lžičky másla.
Ze zbylého těsta utvoříme na koláč poklici...okraje formy potřeme rozšlehaným vejcem a dáme poklici z těsta, kterou nejdříve potřeme vejcem a propícháme nožem a pak posypeme skořicí a krupic. cukrem.
Pečeme 40-50 min. při 180C.

Podávejte se šlehačkou nebo pudinkem.

Není to klasický koláč, který nakrájíte a vezmete do ruky - u tohoto musíte použít při servírování talíř... ale je vážně moc dobrý!!!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

EllieH 12. 11. 2009, 12:19
Jj, vážně výborný koláč................vzpomínám, jak nám ho v Anglii pekla sousedka.........mňamka. Moc díky za receptík, musím ho vyzkoušet. (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
Rettyna 12. 11. 2009, 16:02
@EllieH :-) :-)Je fakt výborný, ani já sama jsem nevěřila, že všem bude tak chutnat :-) (flower) (flower)
Rettyna 11. 11. 2009, 17:23
:-)Děkuji :-) (F) (F) (hello)
Ilonáček 11. 11. 2009, 15:01
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie