Zobrazit přihlášovací formulář

Bezmasá jídla

Přidat recept
(recept si oblíbilo 6 návštěvníků)

Přílohové knedlíky vařené v plechovém hrnku

0.0
Přílohové knedlíky vařené v plechovém hrnku

Potřebné ingredience

Suroviny: 1/4 l polohrubé mouky; 1/4 l mléka; 2 vejce; 2 rohlíky; tuk na vymazání plecháčků; sůl dle potřeby

Nádobí: 2ks 1/2 litrové plechové hrnky

Postup přípravy

Je to jednoduchý recept bez kynutí, proto se povedou vždy!!! Mám tento recept od mé babičky a je náš oblíbený - knedlíky nejsou sice tolik nadýchané jako kynuté, ale nám chutnají :).

Postup:

Nejprve si oba plecháčky vymažeme tukem (používám obyčejné vepřové sádlo, které nechám trochu povolit předem). Tuk nám během přípravy těsta ztuhne.

Do mísy nasypeme mouku, sůl, žloutky a přidáváme po troškách mléko, vše zamícháme. Po promíchání všech surovin přidáme na kostičky nakrájené rohlíky a tuhý sníh z bílků, který zamícháváme zlehka. Vláčnou směs rozdělíme na dva díly a naplníme oba hrnky vymazané tukem. Vaříme ve vodní lázni (vody musí být do zhruba 1/3 hrnku) 25 minut. Pak hrnky z vody vyndáme a necháme cca 1/2 hodiny vychladnout, poté vyklopíme (někdy je třeba vzít na pomoc nůž) a krájíme jako klasický knedlík.

Přejeme dobrou chuť!!!

Těsto ....

... takto vymažu dva plecháčky

... detail vymazaného plecháčku

... naplnění plecháčků

... vaření knedlíků

... a po uvaření - dobrou chuť!!!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Zrušený účet 3. 8. 2010, 11:34
Já mám doma čtyřdecové hrnky a jeden půllitrák, tak v tom taky vařívám hrnkové knedle. Můj manžel mi říkal, že je umím ze všech knedlí nejlépe (H) Akorát já tam dávám ještě špetku kypřičáku, ale když se stane, že ho nemám, samotný sníh taky stačí (Y) Jo a na fotce je máte přímo ukázkové, ty se dají jíst očima :-)
ZuTab 8. 8. 2010, 20:01
@ Moc díky (jidlo), jen u nás je mám ráda jen já :(
kopretin.a 4. 7. 2010, 12:27
Výborná alternativa, když jako já zjistíte, že máte sice kotel segedínu, ale nemáte ani knedlíky v prášku ani droždí ani prášek do pečiva ani koupenej knedlík a je neděle a u vás ve vsi maj zavříno. Nemám sice ani plecháček a už vůbec ne na 1/2 litru, ale jde to i v kameninovém čvrtlitrovém hrnečku (Y) - akorát doporučuji nakonec přiklopit pokličkou, aby se dovařil vršíček - jinak jsem vařila stejnou dobu jako v receptu. Moc díky za záchranu oběda (L).
ZuTab 3. 8. 2010, 11:17
@kopretin.a Tak to mě moc těší, že receptík posloužil (K) - babička by měla radost [A].

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie